Primăria Ploiești a câștigat licitația pentru clădirea creșei Upetrom

Primăria Ploiești a câștigat licitația pentru clădirea creșei Upetrom

Oferta Primăriei Ploiești în cadrul licitației pentru imobilul în care funcționează creșa Upetrom a fost declarată câștigătoare la procedura derulată în cursul zilei de vineri. Anunțul a fost făcut astăzi de primarul municipiului Adrian Dobre, care a explicat cum și mai ales de ce a ajuns să reprezinte administrația locală la această limitație cu un mandat prin care Consiliul Local Ploiești nu i-a impus o sumă limită.

Edilul spune că a fost strategia Primăriei Ploiești, astfel încât să aibă o șansă în fața celorlalți ofertanți.

"Creșa Upetrom este a ploieștenilor. Sunt bucuros să vă anunț că, ieri, am câștigat licitația pentru achiziția Creșei Upetrom din Ploiești, mai ales că am fost anunțați că va fi scoasă la vânzare cu o zi înainte de licitație, în cadrul procedurilor de insolvență a societății Upetrom. Am reușit, astfel, să readuc creșa în proprietatea ploieștenilor. Ei au construit-o, din banii și prin munca lor, a celor care au lucrat la Uzina 1 Mai. Iar ca un amănunt, care însă nu este un simplu detaliu, am licitat împotriva dezvoltatorilor imobiliari.

(...) Trebuie să știți că eu, alături de viceprimarii George Pană și Cristian Ganea, am fost mandatat de Consiliul Local pentru a participa la licitație, fără să ni se impună o sumă limită, așa cum se speculează deja în mediul online. Nici nu ar fi fost posibil de altfel, orice sumă devenită publică prin HCL ar fi fost imediat aflată de ceilalți ofertanți interesați.

În mod bizar, viceprimarul Ganea a renunțat în ultimul moment, iar la licitație am fost prezent doar eu cu George Pană.

Am încredere că membrii Consiliului Local înțeleg oportunitatea, dar și necesitatea acestei achiziții. Să nu uităm că cererea pentru locuri la creșă este în continuă creștere în Ploiești", a explicat primarul Adrian Dobre într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Acesta a anunțat că suma licitată de Primăria Ploiești a fost de 1.337.000 lei și a depășit celelalte 4 oferte propuse în cadrul negocierii.

"1.337.000 lei reprezintă plata chiriei pentru aproximativ 7 ani de zile, chirie pe care Primăria Municipiului Ploiești o plătește lunar societății Upetrom (3000 euro/lună). Cu această sumă am achiziționat imobilul de peste 900 mp în care funcționează creșa + peste 2.500 mp de teren. Dar cel mai important este faptul că avem locuri asigurate pentru micuții ploieșteni, iar personalul va avea în continuare un loc de muncă stabil, dacă, in următoarea ședință, Consiliul Local va aproba achiziția", a mai declarat primarul municipiului Ploiești, Adrian Dobre.

Sursa foto: Facebook/ Adrian Dobre                                                     

 

Image
Image
Image