Primăria Ploieşti mai pregăteşte un proiect de modernizare a iluminatului public. Vezi zonele propuse!

După ce a depus două cereri de finanţare din fonduri europene pentru modernizarea sistemului de iluminat public de-a lungul traseelor de tramvai, Primăria Ploieşti anunţă că doreşte să mai iniţieze un proiect, pentru un tronson din Bulevardul Republicii.

Primarul Adrian Dobre a anunţat în această săptămână că autorităţile pregătesc un al treilea proiect în acest domeniu, explicând că până acum în regiunea Sud-Muntenia au fost depuse foarte puţine cereri de finanţare de la UE, ceea ce înseamnă că, în teorie, administraţia ploieşteană are şanse mari să primească fonduri mai multe decât suma programată iniţial. În această ipoteză, edilul a anunţat că a solicitat ca Direcţia de Patrimoniu din subordine să lucreze la intabulările unor bunuri, aflate pe Bulevardul Republicii, cu intenţia ca tronsonul cuprins între Poşta Centrală şi giratoriul de la Caraiman să fie inclus în acest al treilea proiect pentru modernizarea iluminatului şi introducerea în subteran a cablurilor.

"Tot sudul României, în afară de Ploieşti şi câteva proiecte ici-colo, nu a depus proiecte pe fonduri europene. Asta înseamnă că noi putem să accesăm mult mai mult decât avem dat de către Uniunea Europeană. În momentul de faţă aşteptăm să semnăm contractele pentru proiectele de eficienţă energetică pentru clădirile publice şi clădirile rezidenţiale, suntem în faza de precontractare, iar pentru iluminat la ambele proiecte am trecut de etapa de verificare a eligibilităţii, suntem la cea de verificare tehnică şi financiară. Cea mai dură etapă era cea de eligibilitate, dacă treci de ea, lucrurile sunt mai simple. Sunt depuse proiecte undeva până la 30-35% din toată suma care a existat la nivel naţional, înţeleg că la nivel de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Regional sunt discuţii pentru redeschiderea sesiunii de depunere şi am solicitat celor de la Direcţia de Patrimoniu să pregătească deja intabulările anumitor străzi, pentru a nu mai avea probleme legate de lipsa de intabulare. Un tronson pentru care dorim să solicităm fonduri europene este cel din zona parcului Nichita Stănescu, Bulevardul şi strada Dobrogeanu Gherea, deci zona centrală, până la unirea cu tronsonul de pe traseul 101", a declarat Adrian Dobre, primarul municipiului Ploieşti.

Image
Image
Image