Primăria Ploieşti nu va primi autobuze de la Ministerul Mediului. "Aşteptăm să ni se explice oficial motivele"

Primăria Ploieşti a intrat, în 2018, într-un parteneriat cu Ministerul Dezvoltării, care se asigura să achiziţioneze prin licitaţii centralizate, din fonduri europene, autobuze electirce, tramvaie şi troleibuze pentru mai multe localităţi. Pe lângă cele 9 autobuze electrice prinse în acest parteneriat, municipalitatea mai dorea alte 11 bucăţi cu fonduri de la Ministerul Mediului, însă anunţă că solicitarea pentru acestea le-a fost respinsă.

Primarul Adrian Dobre a comentat marţi subiectul, spunând că a fost informat că doar municipiile Bucureşti şi Braşov urmează să primească autobuze electrice de la Ministerul Mediului. "Au fost aprobate cererile de finanţare doar pentru aceste două localităţi. Celelalte localităţi nu primesc autobuze electrice. Nu mi s-a explicat de ce a fost refuzată solicitarea noastră, momentam am primit doar o informare verbală, n-am primit nicio comunicare oficială pe tema aceasta", a afirmat, marţi, primarul municipiului Ploieşti.

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a atins zilele trecute acest subiect, cumva tangenţial, dând de înţeles că solicitarea venită de la administraţia ploieşteană n-a fost acceptată din cauza modului în care documentaţia a fost întocmită de autorităţile locale.

Image
Image
Image