PSD Ploieşti îşi cere scuze pentru scumpirea parcării şi promite că va retrage hotărârea

După ce, săptămâna trecută, Consiliul Local Ploieşti a aprobat un proiect de majorare a tarifelor din parcările cu plată, conducerea organizaţiei municipale a PSD anunţă că aleşii formaţiunii, care iniţiaseră şi votaseră proiectul, vor propune anularea hotărârii. Într-un comunicat transmis marţi, PSD Ploieşti îşi cere scuze în faţa cetăţenilor pentru acea decizie şi afirmă că ea ar fi venit în urma unei "lipse de comunicare".

Oficial, social democraţii îşi pun cenuşă în cap şi spun că, în urma reacţiilor apărute în ultimele zile, au decis să retragă hotărârea. Neoficial, în mediul politic se vorbeşte despre faptul că preşedintele PSD Prahova, Bogdan Toader, şi-ar fi certat colegii de partid din organizaţia Ploieşti, reproşându-le că au adoptat proiectul de majorare fără să-l fi discutat cu el în prealabil. Indiferent care sunt motivele reale, PSD, care votase alături de ALDE şi PMP proiectul de hotărâre, anunţă acum că va veni cu o nouă hotărâre de Consiliu Local, pentru retragerea lui.

"Grupul consilierilor PSD din Consiliul Local Ploiești anunță că va fi revocată Hotărârea de Consiliu nr 30 din 27 februarie 2019, prin care tarifele pentru parcările administrate de către Societatea de Gospodărire Urbană au fost majorate. Ne cerem scuze ploieștenilor pentru această neînțelegere la care s-a ajuns în urma lipsei de comunicare dintre Consiliul de Administrație al SGU Ploiești și consilierii locali social democrați. S-a ajuns astfel la o decizie care a dat naștere multor tensiuni, dar și unor presiuni venite chiar dinspre SGU Ploiești", a transmis astăzi PSD Ploieşti în comunicatul de presă.

"Grupul consilierilor locali PSD regretă situația și va încerca, pe viitor, să evite luarea unor astfel de decizii. Suntem aleșii ploieștenilor și suntem în slujba tuturor cetățenilor acestui oraș, dorindu-ne o administrare eficientă a acestui municipiu. Grupul consilierilor PSD din Consiliul Local Ploiești își dorește modernizarea serviciilor publice din municipiu, dar și transformarea orașului într-unul cu adevărat european", se încheie comunicatul.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

VIDEO | Primarul Ploieştiului propune un nou regulament pentru parcări şi contestă proiectul de scumpire

Şi primarul Adrian Dobre a criticat poziţia PSD, afirmând tot marţi, într-o conferinţă de presă, că social democraţii fac un "bambilici" în administraţia locală, în sensul că propun şi aprobă un proiect şi apoi vin să spună că nu este bun şi îşi cer scuze, amintind că a existat o poziţie similară venită dinspre acest partid şi după ce-a fost majorat tariful pentru termoficare.

Image
Image
Image