SCRISOAREA CITITORULUI - "Ploieştiul fericit - oraşul fără primărie"

Pasiunea autorităților locale pentru studii de fezabilitate, remarcată și de presa locală, în ultimii ani, atrage atenția și cetățenilor de rând, mai ales cînd numărul mare de documentații pentru diverse proiecte nu se reflectă în niciun fel în volumul de investiții.

Un ploieștean a trimis, pe adresa redacției, o scrisoare pentru aleșii care au intrat în "primăvara electorală", în care promisiunile țin loc de ghiocei, iar studiile și proiectele, unele vechi și doar scuturate de praf, sunt pe post de mărțișoare.

Citiți și: Ploieştiul a cheltuit 2,7 milioane de lei pe SF-uri făcute degeaba

Iată mesajul cititorului nostru pentru conducerea Primăriei Ploiești, dar și cea a administrației județene:

"A început primăvara electorală în Ploieşti.

Se vede bine că aleşii locali nu vor binele ploieştenilor, se ceartă oricum pe toate proiectele. Important este cine taie planglica. Vezi cazul cu spitalul de pe str. Torcători. Nici nu îi interesează care este interesul cetăţenilor. «Nu votăm acum pentru că o să strige în gura mare ca ei au făcut spitalul». Rugăminţile mele ca cetăţean al acestui oraş sunt următoarele:

- nu ne mai luaţi de proşti. Lăsaţi-o baltă cu studiile de fezabilitate plătite din banii noştri. Aveţi departamente tehnice atât la primărie, cât şi la judeţ care ar putea face gratis (oricum sunt plătiţi pentru acest lucru) orice studiu doriţi. Pentru ce mai aveţi departamente tehnice, cu ce se ocupă?

- nu va mai bateţi joc de copiii din acest oraş. Nu le mai transmiteţi speranţe deşarte. Nu le mai promiteţi că veţi face bazine, piste de atletism, spitale.... dacă nu sunteţi în stare nici măcar să puneţi mâna pe o lopată.

Primul pas în această primăvara a fost făcut de partidul --- - majorarea salariilor la angajaţii din aparatul de stat. S-a votat majorarea tuturor salariilor, atât la Primăria Ploieşti cât şi la Consiliul Judeţean Prahova. Câte voturi au fost pentru majorare şi câte împotriva şi de la ce partide (cred că toţi au votat pentru mărire)!  Punct câştigat pentru partidul ---. Nu contează că va fi un dezastru în privinţa investiţiilor începute din oraşul nostru. Nu contează că nu s-a restructurat aparatul de stat - sunt prea mulţi angajaţi. Nu contează că aproape toate încasările din impozite se vor duce pe salarii.

Citiți și: N-are bani, dar vrea bazin olimpic de înot! Primăria Ploieşti a lansat selecţia pentru studiul de fezabilitate

A urmat  proiectul construcţie bazin olimpic Ploieşti, punct câştigat pentru partidul ---. Mai întâi vom plăti ( noi, nu ei) studiu de fezabilitate. Adică o firmă care nu este specializată în acest domeniu, va câştiga o licitaţie şi va încasa nişte bani nemunciţi. După ce câştigă licitaţia urmează una dintre cele două căi ( care va mecesita mai puţină muncă):

- va arunca un preţ construcţie din burta

- va trimite spre studiu pentru cerere oferta către o firmă care a mai construit câte ceva, dar nu bazine olimpice. Firma respectivă va transmite gratuit ofertă care va fi dublă sau tripla faţă de ce s-a mai construit vreodată.

Din  1989 până astăzi s-au făcut şi s-au plătit nenumărate proiecte şi studii de fezabilitate pentru construcţia unui bazin de înot, olimpic. S-ar putea ca acest studiu să fie un proiect plătit  de mai multe ori dar reîncălzit acum înainte de campania electorală. Ultimul proiect/studiu în acest sens parcă a fost făcut în timpul domnului primar Volosevici.

Vă reamintesc că, acum un an, Primăria Ploieşti a plătit un studiu de fezabilitate pentru transportul public. Aţi văzut rezultatele acestui studiu în scris sau pe teren? Eu nu!

Ce am văzut până acum este puţin. Vor urma cel puţin următoarele proiecte, pardon - studii de fezabilitate:

 - studiu de fezabilitate pentru construcţia unei noi filarmonici

- studiu de fezabilitate pentru construcţia unui nou teatru

- studiu de fezabilitate pentru construcţia unui stadion atletism

- studiu de fezabiitate pentru construcţia gondolei - Gara de vest - Gara de Sud- Spitalul Judeţean.- Nord Ploieşti Shopping City.

- studiu de fezabilitate construcţie piaţa agroalimentară

- studiu de fezabilitate pentru transport elevi

P.S. Am uitat de cel mai importante două studii de fezabilitate:

- studiu de fezabilitate pentru aflarea lungimii de panglică roşie şi de foarfeci necesare pentru lansarea tuturor proiectelor.

- studiu de fezabilitate - «cât s-ar ieftini şi îmbunătăţi  viaţa ploieştenilor fără Primăria Ploieşti şi fără toţi funcţionarii ei »".

 

Image
Image
Image