Secție Covid, din containere modulare, la Spitalul TBC din Ploiești. Finanțarea este asigurată din fonduri europene

Secție Covid, din containere modulare, la Spitalul TBC din Ploiești. Finanțarea este asigurată din fonduri europene

Consiliul Județean Prahova a depus, marți, un proiect pe fonduri europene nerambursabile în valoare de aproximativ 3 milioane de euro, pentru finanțarea amenajării a peste 30 de locuri destinate pacienților Covid. Proiectul vizează amplasarea, în incinta Secției Pneumologie a Spitalului Județean de Urgență Ploiești, a 55 de containere modulare cu 32 de paturi. Modulele vor fi  dotate cu echipamente necesare desfășurării actului medical, inclusiv paturi triaj, paturi ATI, ventilator mobil, ventilator invaziv, injectomat, monitor pacienți, stație monitorizare, EKG, Holter TA, defibrilator, pulsometru etc.

"Vom avea un nou spital modular și echipamente medicale în valoare de 3 milioane de Euro, din fonduri europene nerambursabile, pentru prahoveni", a anunțat președintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu.

„Sărbătorim Ziua Națională a României prin fapte pentru prahoveni. Sistemul sanitar din Prahova are nevoie de sprijin și ne-am mobilizat pentru a completa eforturile din bugetul județean cu fonduri europene alocate creșterii capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19. Orice pat de spital în plus, orice echipament medical nou poate salva vieți omenești. Nimic nu e mai important pentru noi, în această perioadă, decât sănătatea prahovenilor”, a transmis acesta, în contextul depunerii proiectului amintit.

Aplicația a fost înaintată, în vederea obținerii de finanţare nerambursabilă pentru spitalul modular și a echipamentele aferente, în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 9 Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19, Obiectivul Specific 9.1 Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19.

După semnarea contractului de finanțare, proiectul se va implementa în 6 luni, perioadă care include și punerea în funcțiune a echipamentelor.

 

 

Image
Image
Image