Sondaj privind investiţiile prioritare ale marilor oraşe, lansat de Banca Mondială

Autorităţile publice au lansat un sondaj de opinie cu privire la proiectele majore de investiţii necesare în România. Demersul este iniţiat de Banca Mondială, care a identificat o serie de proiecte pentru Capitală şi fiecare municipiu reşedinţă de judeţ şi le cere acum locuitorilor din aceste localităţi sau din zonele învecinate să realizeze o ierarhizare. În cazul judeţului Prahova, sondajul de opinie cuprinde nouă proiecte mari, majoritatea vizând infrastructura rutieră şi câteva dedicate sistemului sanitar şi celui de termoficare.

Sondajul a fost anunţat pe pagina de internet a Consiliului Judeţean Prahova şi poate fi accesat foarte uşor de aici, internauţii fiiind solicitaţi doar să realizeze o proprie prioritizare a proiectelor de investiţii. "Banca Mondială, în parteneriat cu Federația Zonelor Metropolitane și Aglomerărilor Urbane din România (FZMAUR) și cu sprijinul autorităților publice, a identificat o serie de proiecte cu impact metropolitan pentru București și municipiile reședință de județ din România. În continuare, te rugăm să te implici în ierarhizarea acestor proiecte prin completarea acestui scurt chestionar. Pentru ierarhizare ține cursorul apăsat pe numele proiectului și trage în sus, respectiv în jos, până ajungi la poziția dorită, începând cu locul 1 pentru cel mai important proiect.", este mesajul cu care începe sondajul.

Printre proiectele identificate de Banca Mondială pentru Prahova se regăsesc extinderea şi modernizarea Spitalului Judeţean, Spitalului de Pediatrie Ploieşti şi Spitalului Municipal Ploieşti, construirea autorstăzii Ploieşti-Comarnic, reabilitarea reţelelor termice, modernizarea Gării de Vest sau modernizarea accesului între Ploieşti şi Târgovişte.

{gallery}sondaj banca mondiala prioritati 2019{/gallery}

Image
Image
Image