SPFL Ploiești anunță o nouă procedură, la soluționarea dosarelor de radiere auto

Conducerea Serviciului Public Finanțe Locale Ploiești a anunțat că noua procedură pentru soluționarea cererilor de radiere a autovehiculelor, aplicată experimental în luna ianuarie, s-a dovedit un succes, luna trecută fiind rezolvate 1.050 de lucrări de acest fel. Prin urmare, aceasta va fi menținută și de acum încolo, iar dosarele proprietarilor care solicită radierea vor fi soluționate pe loc.

"În cursul lunii ianuarie salariaţii noştri au efectuat un număr de 1050 de lucrări de radiere auto. Decizia de a soluţiona aceste cereri pe loc, fără taxă de urgenţă, s-a dovedit a fi benefică pentru contribuabili, fapt pentru care vom implementa această procedură în activitatea noastră", au transmis reprezentanții SPFL Ploiești.

Încă din prima zi lucrătoare a anului, la SPFL Ploiești s-a trecut la soluționarea dosarelor de radiere auto în ziua depunerii acestora, fără a fi necesară plata unei taxe de urgență.

"Dosarele se vor soluţiona în ordinea venirii, conform bonurilor de ordine obţinute prin intermediul apelatorului. În cazul în care nu sunt înregistrate multe lucrări, documentele vor fi eliberate în maxim 15 minute, iar în cazul prezenţei mai multor contribuabili, aceştia vor fi rugaţi să aştepte un timp, în funcţie de numărul de dosare primite", explicat atunci reprezentanții SPFL, anunțând că procedura va fi implementată experimental, urmând ca, după o lună, în funcție de rezultate, să decidă dacă ea de va transforma într-un mod de lucru.

"Decizia am luat-o având în vedere numărul mare de astfel de lucrări, pentru operativitate şi pentru a veni în sprijinul contribuabililor care înstrăinează mijloace auto, care , în acest fel, nu vor mai fi nevoiţi să facă două drumuri la instituţia noastră. Celelalte lucrări, respectiv, declarări auto, eliberare de certificate fiscale, transferuri, restituiri, compensări, acordare de facilităţi etc se vor realiza că şi până acum, la termenele cunoscute sau, la cerere, în regim de urgenţă, prin plata taxei aferente", au mai transmis reprezentanții SPFL.

 

 

 

 

Image
Image
Image