Tarife la salubritate MAJORATE în 32 de localităţi rurale din Prahova

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară "Parteneriat pentru Managementul Deşeurilor" Prahova, structura care coordonează contractele pentru ridicarea gunoaielor, s-a reunit marţi şi a aprobat majorarea tarifelor practicate în sectoarele 2 şi 6, gestionate de operatorul Rosal. Măsura vizează toate cele 32 de localităţi rurale din aceste sectoare, urmând ca pentru Ploieşti, Plopeni, Boldeşti Scăeni şi Slănic să se facă o discuţie separată. În mediul rural, tariful va creşte cu aproape 26%.

Discuţiile pe această temă se poartă de câteva săptămâni la nivelul ADI. De altfel, pe 22 ianuarie a mai existat o şedinţă informativă pe această temă, în care preşedintele Consiliului Judeţean Prahova şi, prin statu, al ADI, Bogdan Toader, a explicat motivele pentru care operatorul a venit cu solicitarea de majorare a tarifelor. Detalii AICI! Astăzi, membrii asociaţiei au aprobat, cu 18 voturi, noul tarif pentru mediul rural, care creşte de la 4,41 lei de persoană pe lună la 5,55 lei, sume care includ şi TVA-ul. Decizia, una care cu siguranţă nu va fi primită cu prea multă căldură de prahoveni, vine în contextul în care de la începerea demersurilor pentru master-planul judeţean pentru managementul deşeurilor, pe baza căruia s-a ţinut licitaţia, s-au modificat considerabil mai mulţi indicatori, pornind de la populaţia din aceste localităţi şi până la costurile operatorilor cu salariile şi combustibilul. Şi mai nepopulară, dacă va fi aprobată de ADI, ar fi creşterea de tarif pentru mediul urban, propusă de la 6,29 la 10,74 lei pe lună. "Pentru localităţile urbane, am cerut să se facă mai întâi o discuţie între reprezentanţii Rosal şi primarii celor patru localităţi urbane", a explicat astăzi preşedintele Consiliului Judeţean.

La şedinţa din ianuarie a aceleiaşi asociaţii, tot pentru zonele 2 şi 6 deservite de Rosal, mai mulţi primari au reclamat că operatorul nu a ridicat gunoaielor conform programului stabilit. Cel mai vocal a fost atunci primarul Ploieştiului, Adrian Dobre, care şi astăzi de dimineaţă critica situaţia, reclamând că, indiferent cât de nemulţumite ar fi autorităţile din municipiu şi indiferent de populaţie, în cadrul ADI au doar un vot din totalul de 36. De altfel, săptămâna trecută, într-o şedinţă măcinată de scandaluri şi acuze, Consiliul Local Ploieşti l-a mandatat pe primarul Dobre să voteze în cadrul ADI pentru noul tarif la salubritate.

Image
Image
Image