Tarife MAJORATE pentru ridicarea gunoaielor în Ploieşti, Boldeşti, Plopeni şi Slănic

La câteva zile de la majorarea tarului pentru salubritate în cele 32 de localităţi rurale încadrate în sectoarele 2 şi 6 din Prahova, deservite de operatorul Rosal, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară "Parteneriat pentru Managementul Deşeurilor" Prahova a hotărât, astăzi, pentru aceeaşi regiune, şi creşterea tarifului pentru zona urbană. Aici intră municipiul Ploieşti şi oraşele Boldeşti Scăeni, Plopeni şi Slănic.

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară "Parteneriat pentru Managementul Deşeurilor" - ADI Deşeuri pe scurt - s-a reunit vineri, aprobând noul tarif şi pentru zona urbană, la câteva zile după ce luase decizia de majorare pentru cele 32 de localităţi rurale din aceleaşi sectoare. Astfel, potrivit deciziei, locuitorii din cele patru oraşe vor achita 9,5 lei pe lună, cu tot cu TVA, pentru ridicarea gunoaielor, de la 6,29, tariful practicat până la finalul lui 2018. Iniţial, valoarea solicitată de operator era undeva la 10,7 lei.  În zona rurală, tariful Rosal crescuse deja de la 4,41 la 5,5 lei de persoană pe lună.

Deciziile din această săptămână au fost luate de ADI Deşeuri la solicitarea de reechilibrare a contractului transmisă de firma de salubritate, care a invocat că, din momentul pregătirii documentelor pentru master-planul de salubritate şi până la zi, au intervenit foarte multe modificări, vizând numericul populaţiei din aceste localităţi, dar şi cheltuielile pentru plata salariilor şi combustibil.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

VIDEO | Discuţii pentru majorarea tarifelor de salubritate în Prahova

În mai multe orașe se strâng semnături pentru revenirea la statutul de comună

Noul tarif pentru zona urbană se va aplica de la 1 februarie 2019. Primele discuţii pe tema tarifelor la salubritate au apărut la finalul anului 2018, când ADI aprobase o majorare a planului tarifar, care, practic, a deschis drumul pentru majorările de acum şi a permis deja, pentru luna ianuarie a acestui an, o creştere a tarifului practicat de operator.

Image
Image
Image