Toţi şefii de la Spitalul Judeţean din Ploieşti, propuşi pentru demitere după controlul ministrului Sănătăţii

Deranjat de neregulile găsite de ministrul Sănătăţii în timpul controlului-fulger de la finalul săptămânii trecute, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, a solicitat demiterea tuturor directorilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Decizia urmează să fie luată de Consiliul de Administraţie al unităţii medicale, după o analiză detaliată, a mai explicat preşedintele CJ.

Solicitarea de schimbare din funcţie vizează patru persoane, şi anume managerul spitalului, directorul economic, directorul medical şi directorul de îngrijiri medicale, pentru ultima persoană existând o solicitare în acest sens şi din partea ministrului Sorina Pintea. Propunerea vine în contextul în care, vineri noapte, ministrul Sănătăţii a venit la Judeţean, chemându-l şi pe Bogdan Toader să participe la verificări, pentru ca, la final, Sorina Pintea să se arate foarte nemulţumită de cele găsite, reclamând probleme în privinţa curăţeniei, dar şi a relaţiei dintre personalul medical şi aparţinători şi pacienţi. La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean s-a arătat nemulţumit, explicând că situaţia din spital nu reflecta alocările bugetare pe care instituţia publică le-a făcut constant pentru achiziţia de materiale sanitare şi de curăţenie.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

Anunțul președintelui CJ Prahova, în urma controlului ministrului Sănătății la Spitalul Județean din Ploiești

Astăzi, Bogdan Toader a nuanţat poziţia, declarând că a cerut demiterea celor patru directori de la Judeţean. "Am cerut demisiile tuturor directorilor Spitalului Județean. Este o propunere, Consiliul de Administrație va analiza şi va decide ce va face mai departe, dacă va fi cazul să schimbe din funcţie, una, două, trei sau toate cele patru persoane", ne-a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Prahova.

CITIŢI ŞI:

Ministrul Sănătății va propune retragerea acreditării pentru spitalele județene din Ploiești și Târgu Jiu

La finalul controlului de săptămâna trecută, Sorina Pintea reclamase numeroase nereguli la Judeţean, de la mizerie şi aglomeraţie la lipsa de personal specializat şi lipsa unei comunicări adecvate cu aparţinătorii pacienţilor. Detalii AICI.

Image
Image
Image
Image