Tramvaie noi în Ploieşti. Patru oferte depuse la licitaţia derulată de Ministerul Dezvoltării

Tramvaie noi în Ploieşti. Patru oferte depuse la licitaţia derulată de Ministerul Dezvoltării

Licitaţia derulată de Ministerul Dezvoltării pentru tramvaie în patru municipii, inclusiv Ploieşti, avansează, după ce în această săptămână s-a încheiat perioada de depunere a ofertelor, iar acum s-a intrat în etapa de evaluare a calificării tehnice. Pentru municipiul Ploieşti, care are cel mai mare lot de la această procedură, au fost depuse patru oferte.

Procedura de selecţie este derulată de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, în baza asocierilor cu autorităţile locale din Botoşani, Galaţi, Brăila şi Ploieşti. Licitaţia a fost lansată în iulie 2020 şi are o valoare totală estimată la nu mai puţin de 392 de milioane de lei. Lotul dedicat Ploieştiului este de departe cel mai mare, cu o valoare estimată de 160 de milioane, în timp ce pentru achiziţiile de tramvaie din Galaţi şi Brăila sunt alocate câte 80, iar pentru Botoşani 72 de milioane de lei.

Deschiderea ofertelor a avut loc în această săptămână, pentru lotul dedicat municipiului Galaţi fiind depuse cinci oferte, în timp ce la toate celelalte loturi au fost câte patru oferte, potrivit unor surse din administraţie. Conform informaţiilor oficiale publicate în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, s-a intrat în etapa de verificare a calificării ofertanţilor, pentru toate cele patru loturi, cu dată limită fixată pe 13 august, după care urmează evaluarea ofertelor propriu-zise şi apoi deliberarea.

La Ploieşti, conform procedurii aprobate de autorităţi, urmează să ajungă 20 de tramvaie noi, cu lungimea de circa 18 metri, intenţia anunţată public fiind ca acestea să fie împărţite în mod egal pe liniile 101 şi 102, definitivând astfel proiectele de modernizare a căii de rulare începute în precedenta sesiune de finanţare de la Uniunea Europeană.

Ploieştiul mai aşteaptă şi 20 de troleibuze, plus 10 autobuze electrice, tot din fonduri europene şi tot în baza unor parteneriate cu Ministerul Dezvoltării, care ţine la nivel centralizat licitaţiile, pentru mai multe municipii.

Image
Image
Image