VIDEO | Adrian Dobre, despre proiectul viitorului Spital Municipal: "Nu înţeleg de ce tergiversaţi adoptarea acestei hotărâri"

Proiectul Primăriei Ploieşti pentru construirea unui nou spital, la fosta unitate militară de pe strada Torcători, este în suspans, în condiţiile în care Consiliul Local încă nu a adoptat o hotărâre privind situaţia terenului de aici. Primarul Adrian Dobre a discutat joi, în şedinţa forului legislativ, despre acest subiect, acuzându-i pe consilierii de la PSD şi ALDE că tergiversează demersurile. În replică, aceştia l-au acuzat pe edil că subalternii săi nu au trimis toate documentele necesare către comisia internă de patrimoniu a Consiliului Local.

"Dacă v-aţi duce la acest spital şi cei care sunt acolo de gardă ar spune «vă prorogăm» cam cum v-aţi simţi?", a comentat primarul Ploieştiului, într-o discuţie cu aleşii de la PSD şi ALDE purtată la începutul şedinţei de joi. Edilul s-a arătat nemulţumit că proiectul de hotărâre pentru solicitarea unui teren de 7 hectare de la Ministerul Apărării nu a intrat nici de data aceasta pe ordinea de zi, acuzându-i pe consilierii care au majoritatea în forul legislativ că blochează această iniţiativă. El a mai argumentat că, în timpul negocierilor cu MApN-ul, Primăria şi-a luat angajamentul să construiască pe o parte din acea parcelă 80 de locuinţe pentru cadrele militare, spunând că termenul asumat este de până la zece ani, suficient în viziunea sa, că oricum municipalitatea va ieşi în profit, pentru că valoarea terenului o depăşeşte cu mult pe cea a lucrărilor de construcţii necesare, şi că Agenţia Naţională pentru Locuinţe s-a arătat dispusă să se ocupe de crearea acestor unităţi locative. "Noi tot amânăm acest proiect, unul care este de absolută necesitate pentru municipiul Ploieşti. Ne-am lămurit cu toţii de-a lungul timpului că nu se poate edifica un alt spital, pe un alt teren care să îndeplinească toate condiţiile impuse prin Legea sănătăţii. Toate documentele au fost puse la mapă, acordul dat de către MApN este din iulie 2018, nu înţeleg de ce tergiversaţi adoptarea acestei hotărâri", le-a spus primarul consilierilor de la PSD şi ALDE, care deţin majoritatea confortabilă în forul legislativ ploieştean.

În replică, social democratul Ştefan Dănescu, membru în comisia internă de patrimoniu a CL Ploieşti, a reclamat că la această comisie, cea care trebuie să dea un aviz pentru proiectul de hotărâre, nu au fost transmise de către angajaţii Primăriei toate documentele solicitate. În zilele dinaintea şedinţei, şi viceprimarul Cristian Ganea discutase public despre acest subiect, arătând că mai erau lucruri de lămurit în privinţa obligaţiilor pe care municipalitatea şi le-ar asuma în momentul unei eventuale preluări a terenului de pe strada Torcători, obligaţii vizând realizarea celor 80 de "unităţi locative" care nu erau definite suficient de clar. Totodată, acesta mai preciza înainte de şedinţa Consiliului Local că se mai aşteaptă şi un acord ferm din partea ANL cu privire la posibilitatea construirii respectivelor locuinţe.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

Scandal privind amplasamentul viitorului Spital Municipal Ploieşti. Consilierii au amânat din nou preluarea terenului de pe Torcători

Proiectul de hotărâre invocat de autorităţile ploieştene vizează transmiterea unei cereri către Ministerul Apărării pentru preluarea a 7 hectare de la fosta unitate militară. În urmă cu mai bine de un an, Consiliul Local adoptase o hotărâre similară, pentru întreg terenul de acolo, în suprafaţă de 9 hectare. Transferul nu s-a parafat, iar între timp conducerea Ministerului a decis să facă o dezmembrare, să oprească pentru MApN două hectare şi s-a arătat dispusă să-i mai cedeze Primăriei doar restul de şapte, acesta fiind motivul pentru care, acum, apare această nouă solicitare.

VEDEŢI ŞI:

VIDEO | Majorare de tarif la gigacalorie, aprobată după un scandal uriaş în Consiliul Local Ploieşti

Reacţii la cald! Ce spun taberele din Primăria Ploieşti despre majorarea tarifului la gigacalorie

După şedinţă, primarul Adrian Dobre a publicat pe pagina personală de Facebook un mesaj în care îi acuză pe consilierii PSD-ALDE că au votat joi "Creșterea salariilor pentru angajații primăriei, dar noi nu avem buget; Creșterea tarifului la salubritate, dar orașul este murdar; Creșterea tarifului la gigacalorie, dar Veolia nu-și respectă contractul; 0 investiții". Şedinţa a fost una măcinată de scandaluri, în special la punctele care au vizat tariful la termoficare şi majorarea salariilor din Primărie, iar reprezentanţii PSD şi ALDE au comentat şi ei, tot pe reţelele de socializare, acuzându-l pe primar de "incapacitate" în gestionarea problemelor oraşului.

Image
Image
Image