VIDEO | Consiliul Judeţean a alocat fonduri pentru viitorul laborator de radioterapie oncologică la Ploieşti

Autorităţile ploieştene se chinuie de vreo doi ani să construiască o clădire care să găzduiască un laborator de radioterapie oncologică, în contextul în care aparatura urmează să fie primită gratuit de la Ministerul Sănătăţii. După numeroase blocaje, Primăria va primi ajutor de la Consiliul Judeţean, care a alocat, vineri, 4 milioane de lei pentru începerea lucrărilor.

Licitaţia pentru execuţia lucrărilor e finalizată de câteva luni, însă Primăria Ploieşti nu a semnat şi contractul, din lipsă de fonduri. Situaţia ar putea fi deblocată după semnarea parteneriatului cu autorităţile judeţene, care au mai anunţat că, la nevoie, ar putea să mai contribuie cu fonduri peste cele 4 milioane alocate astăzi. Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, a explicat că a avut discuţii la Ministerul Sănătăţii, în contextul în care exista riscul pierderii finanţării pentru aparatura medicală, explicând că a primit asigurări că Ploieştiului va rămâne prins în program cu o singură condiţie, şi anume să facă dovada că au început lucrările de construire.

"În urma demersurilor făcute de conducerea Spitalului Municipal Ploieşti, am primit promisiunea că, prin Banca Mondială, se va achiziţiona un aparat de radioterapie, cu o singură condiţie, ca noi să construim acel buncăr, aşa cum e denumit el. Am discutat cu Primăria Ploieşti, domnul Dobre a fost foarte receptiv, şi s-a demarat o procedură de achiziţie. În anul 2018, noi am alocat 2 milioane de lei, bani care ni s-au returnat pentru că nu au fost cheltuiţi. A durat aproape un an şi jumătate procedura de selecţie la Primăria Ploieşti, cu diverse argumente, prima dată au subevaluat proiectarea, nu s-a prezentat nimeni la licitaţie de două ori, au revenit, au modificat un pic indicatorii, nu mai contează. Ulterior, licitaţia s-a ţinut şi avem declarat un câştigător, dar nu se poate semna contractul, pentru că nu există sumele necesare. Proiectul nu este doar pentru Ploieşti, este pentru tot judeţul, este un proiect foarte important, bolnavii nu mai trebuie să plece din Prahova, să se ducă la Bucureşti, să parcurgă două ore dus şi două ore întors într-o agonie completă", a declarat Bogdan Toader, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

Investiție de aproape 15.000.000 de lei pentru construirea Laboratorului de Radioterapie cu Energii Înalte de la Ploiești

Image
Image
Image