fbpx

VIDEO | Prejudiciu reclamat la Termo Ploieşti, din cauza rezervării de gaze mai scumpe

VIDEO | Prejudiciu reclamat la Termo Ploieşti, din cauza rezervării de gaze mai scumpe

Primarul a calculat că Termo Ploieşti a înregistrat un prejudiciu de aproape 1,7 milioane de lei în primele 12 zile de funcţionare, din cauza ratării rezervării de gaze la preţ subvenţionat

Image
Image

A repornit alimentarea cu agent termic în sistemul centralizat din Ploieşti, însă nu scăpăm de scandal! Primarul Andrei Volosevici i-a cerut demisia, luni, directorului Termo Ploieşti, Vasile Ionescu, reclamând că operatorul a contractat pentru următoarea perioadă gaze la un preţ de peste două ori mai mare decât cel la care ar fi trebuit, edilul calculând un prejudiciu de aproximativ 1,7 milioane de lei creat în primele 12 zile de funcţionare a societăţii.

Primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, a discutat luni, la începutul unei şedinţe a Consiliului Local, despre situaţia asigurării materiei prime pentru producerea agentului termic, reclamând că operatorul a ratat o rezervare de 16.000 de mW pentru luna octombrie, la un tarif de 150 de lei fără TVA, fiind nevoit să apeleze la furnizorul de ultimă instanţă, la un tarif de 310 lei pe megaWatt. Primarul i-a lăudat pe membrii AGA şi CA, reclamând că problema i-ar aparţine în integralitate conducerii executive şi sugerându-le directorului şi directorului comercial să-şi scrie demisiile.

"Nu am luat cei 16.000 pentru că am fost puturoşi şi societatea nu a funcţionat corespunzător, pentru că singurul lucru care ne trebuia era o sumă de 600.000 de lei, pe care societatea îi avea, ca să facem contract cu Transgazul să ni-i transporte. În acel context, de la producător cumpăram megaWattul cu 150 de lei plus TVA. În momentul acesta, mergând pe FUI, aşa cum este contractul, l-am luat cu 310 plus TVA. Astăzi se încheie luna, consumăm aproxmativ 13.000 - 13.500. Aveam rezervaţi 16.000. Dacă luam de la producător, aveam următorul calcul pentru luna octombrie: 13.000 mW înmulţit cu 180 de lei, care înseamnă 2.340.000, plus cei 600.000, care înseamnă 2.940.000. Ei bine, prin contractul semnat, plătim 4.810.000, de la o furnizare de pe data de 19 octombrie, adică în 12 zile am reuşit să «radem» 1,8 milioane", a declarat Andrei Volosevici în timpul şedinţei de luni a Consiliului Local Ploieşti.

Prejudiciu de 1,7 milioane reclamat la Termo Ploieşti

"La un moment dat am fost contrazis de domnul director, care are oricând o foaie de hârtie la dispoziţie, şi mi-a spus «nu, sunt 250 de lei plus TVA, dacă luăm de la producător nu intrăm sub ordonanţă». Avem contractul pe care l-am făcut pentru februarie - martie 2023, în care preţul este cel corect, pentru că a fost rezervat înainte şi intră sub incidenţa ordonanţei şi este de 150 de lei plus TVA. Puteam să luăm de la producător, plăteam 600.000 de lei în plus la Transgaz şi n-aveam niciun fel de problemă să luăm cei 16.000, care erau rezervaţi de la Gas & Power. Nimic nu ne împiedica. Ni s-a povestit într-o şedinţă că nu se poate, ne-am adresat furnizorului de ultimă instanţă şi am luat la 370 cu TVA, creând, în 12 zile, un prejudiciu - hai să punem plus minus 10% - de 1.700.000 de lei. Eu las o foaie de hârtie şi un pix, iar dumneavoastră, cei care deţineţi controlul asupra societăţii, stabiliţi în ce măsură trebuie sau nu să se ia nişte măsuri", a mai declarat primarul Volosevici, în faţa consilierilor locali.

"În weekendul trecut, în loc să desigilăm vanele sâmbătă şi duminică, când, logic, mai mulţi preşedinţi de asociaţii, respectiv administratori şi locatari sunt acasă, noi suntem în weekend... Şi atunci, au început de luni, motiv pentru care au desigilat mai târziu, motiv pentru care au apărut şi probleme. Pentru că este logic că, în momentul în care pui mai multă presiune, şi restul încep să se spargă. Acolo există şi un director comercial. Şi el ar trebui să ia o foaie de hârtie", a adăugat primarul. Înregistrarea integrală a şedinţei este disponibilă pe pagina de Facebook a Telegrama, declaraţiile primarului pe terma sistemului de termoficare începând de la minutul 11.50.

Urmăreşte pagina de Facebook „Telegrama” pentru ştiri şi analize de ultimă oră!11.50

Image
Image

Publish modules to the "offcanvas" position.