VIDEO | Primarul Ploieştiului propune un nou regulament pentru parcări şi contestă proiectul de scumpire

La câteva zile după ce forul legislativ local a decis majorarea tarifelor practicate în parcările cu plată, primarul Adrian Dobre anunţă că va contesta hotărârea Consiliului Local Ploieşti, reclamând că aceasta conţine "probleme de formă". În paralel, primarul a anunţat că va organiza o dezbatere publică pe tema unui nou regulament în privinţa parcărilor din oraş, care să vizeze atât spaţiile de la SGU, cât şi locurile din zonele de blocuri.

Primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, a făcut marţi un apel public, invitând ploieştenii interesaţi de acest subiect să participe la dezbaterea publică programată în data de 12 martie. "Acest regulament nu ia în considerare acel proiect de hotărâre venit din partea SGU. Acest regulament este iniţiat de mine, el priveşte modul de organizare şi de funcţionare a parcărilor în municipiul Ploieşti şi acolo sunt stabilite reguli nu numai pentru parcările publice, ci şi pentru parcările condominiale, nu sunt stabilite tarife, acest lucru va fi ulterior. El încearcă să găsească o soluţie, de exemplu, pentru acele maşini care nu sunt individuale, tot felul de dube şi dubiţe care împânzesc oraşul care încotro şi nu există o reglementare clară dacă putem să acţionăm împotriva acestor situaţii. Tocmai de aceea am făcut acest regulament pentru a clarifica aceste lucruri, după care venim şi cu regulamentul pentru parcările condominiale. Pe data de 12, la ora 17.30, la Sala Europa din Palatul Administrativ invit toţi cetăţenii să participe, vreau să tragem nişte concluzii din această discuţie, pentru a avea un regulament cât mai bun", a declarat, marţi, primarul Ploieştiului.

În privinţa hotărârii deja adoptate de Consilul Local Ploieşti în privinţa tarifelor din parcările cu plată gestionate de SGU, Adrian Dobre a mai declarat că a "demarat procedurile pentru contestarea la Prefectură", reclamând că hotărârea conţine probleme de formă şi dând ca exemplu situaţia costurile pentru emiterea autorizaţiilor pentru maşinile deţinute de persoane cu handicap. El a mai reclamat şi că acea hotărâre de scumpire a adus, pentru unele zone, o creştere cu 150% a tarifului, fără să ofere şi o îmbunătăţire a calităţii servicilor oferite.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

S-a scumpit parcarea în Ploieşti. Vezi lista parcărilor cu plată unde staţionarea a ajuns să coste 5 sau 4 lei!

Hotărârea adoptată săptămâna trecută de CL Ploieşti încă nu a intrat în vigoare, ea fiind deja contestată la Instituţia Prefectului.

Image
Image
Image