VIDEO | Rămâne Ploieştiul fără apă caldă şi termoficare? Primarul Dobre spune că negocierile continuă, dar tariful propus e "total inacceptabil"

Cu mai puţin de două luni rămase din contractul pentru gestionarea sistemului de furnizare a apei calde şi agentului termic din Ploieşti, operatorul Veolia Energie anunţă că nu va mai furniza nimic după 1 mai, iar primarul Adrian Dobre spune că încă sunt negocieri şi dă asigurări că acest serviciu va mai fi menţinut cel puţin trei-şase luni. Referitor la tariful solicitat de operator, Adrian Dobre reclamă că acesta este "total inacceptabil". Edilul a discutat şi despre comunicatul public transmis luni de Veolia, spunând că acesta a fost mai degrabă o "etapă procedurală" şi că ploieştenii nu ar trebui să se alarmeze, cu toate că în momentul de faţă nimeni nu poate garanta ce se va întâmpla după data de 1 mai.

Vaolia Energie anunţase ieri, într-un comunicat, că va sista furnizarea după această dată. În replică, primarul Ploieştiului a discutat astăzi despre situaţia termoficării, făcând referire la legea serviciilor publice şi spunând că, în interpretarea sa, orice operator aflat în această situaţie e obligat să mai continue activitatea cel puţin trei luni. Va fi nevoie, la finalul contractului, de o perioadă de predare-primire a echipamentelor, care în cazul de faţă ar putea să dureze şi mai bine de şase luni, a mai declarat primarul, care a adăugat şi că instituţia doreşte să creeze, alături de Consiliul Judeţean Prahova, o asociaţie de dezvoltare intercomunitară care să gestioneze sistemul şi care să permită atragerea unor fonduri europene pentru modernizarea lui.

"Trimiterea acestui comunicat reprezintă o etapă procedurală, conform contractului, în eventualitatea în care contractul s-ar încheia pe 30 aprilie. Operatorul doreşte să meargă pe această poziţie de forţă, dar asta nu înseamnă că discuţiile nu merg în continuare", a dat asigură primarul Ploieştiului, care a declarat, în schimb, că negocierile nu pot ajunge la un acord în condiţiile actuale, pe tariful de 340 de lei fără TVA cerut de operator, considerat de edil "total inacceptabil". "Acest tarif a fost propus atunci când discutam despre echilibrarea contractului şi despre unele investiţii. Reprezentanţii Veolia uită că, pe lângă tariful practicat de ei, au primit de la bugetul local, adică tot din banii ploieştenilor, şi plăţi pentru acoperirea diferenţelor de costuri pentru gaze", a completat Adrian Dobre.

PE ACEEAŞI TEMĂ:

De la 1 mai, Veolia Energie Prahova nu mai poate furniza apă caldă și căldură în municipiul Ploiești

"Ei nu pot să plece fără o predare corectă a sistemului. La acest nivel, o predare a echipamentelor poate să dureze şi mai mult de şase luni", a adăugat primarul, care a discutat şi despre posibilitatea înfiinţării unei asociaţii de dezvoltare intercomunitară, care să le permită autorităţilor să obţină fonduri europene. Vezi mai jos VIDEO cu declaraţia dată marţi pe această temă!

Image
Image
Image