fbpx

VIDEO | Un nou sens giratoriu urmează să apară pe DN1, în Prahova, în dreptul comunei Păuleşti

VIDEO | Un nou sens giratoriu urmează să apară pe DN1, în Prahova, în dreptul comunei Păuleşti

Image
Image

Reprezentanţii Consiliului Judeţean anunţă că sunt "pe ultima sută de metri" cu pregătirea documentaţiei pentru amenajarea unui sens giratoriu pe DN1, în dreptul comunei Păuleşti, în una dintre intersecţiile problematice din Prahova.

Autorităţile judeţene aşteaptă un ultim aviz de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, fiind de aşteptat ca indicatorii tehnico-economici să intre la aprobare în luna octombrie, iar ulterior să fie lansată licitaţia pentru execuţie, a anunţat astăzi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Cristian Apostol. Noul sens giratoriu va fi amenajat la intersecţia dintre DN1 şi Drumul Judeţean 155, cel care merge, prin pădure, către Păuleşti. Este o zonă în care se produc adesea accidente, din cauza faptului că accesul în drumul naţional, pentru şoferii care vin de pe cel judeţean, se face cu dificultate, mai ales pentru virajul la stânga, pe fondul volumului de trafic de pe DN1 şi al vitezei cu care se circulă pe acel tronson.

"Având în vedere solicitările din partea prahovenilor şi faptul că zona este un punct negru, fiind cunoscută pentru accidentele rutiere frecvente, Consiliul Judeţean Prahova pregăteşte un proiect de amenajare a unui sens giratoriu. Suntem pe ultima sută de metri, mai avem de luat un aviz de la CNAIR şi apoi intrăm în şedinţă de Consiliu cu indicatorii tehnico-economici", a declarat vicepreşedintele Cristian Apostol.

Un alt argument al autorităţilor pentru amenajarea acestui sens giratoriu ţine de dezvoltare zonei, în condiţiile în care în apropierea intersecţiei, pe partea stângă a DN1, a fost construit un complex de evenimente şi sunt anunţate planuri ample de dezvoltare rezidenţială.

Image

Publish modules to the "offcanvas" position.