Marți, 22 Mai 2018 10:20

FOTO și VIDEO - Săptămână de basm, la Ploiești, cu prilejul Festivalului de teatru pentru copii și tineret "Imaginarium"

Scris de  Andrei Costache
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Luni a bătut gongul primei ediții a Festivalului de teatru pentru copii și tineret "Imaginarium", organizat de Teatrul "Toma Caragiu", prin Secția pentru copii "Imaginario".

Citiți și:  Programul Festivalului de teatru pentru copii și tineret "Imaginarium"

Primul spectacol, "Crăiasa Zăpezii", i-a încântat pe micii iubitori de teatru cu piesa care pune în scenă renumita poveste a lui Hans Christian Andersen, într-o dramatizare de Georgeta Lozinca, jucată de trupa Teatrul pentru copii si tineret ARIEL, din Târgu Mureș.

Punctul culminant al zilei a fost, însă, parada de basm care a marcat deschiderea oficială a festivalului la care Telegrama de Prahova este partener media.

Festivalul continuă, marți, cu alte două spectacole pentru copii.

De la ora 10.30, în sala Teatrului pentru copii se joacă "Aventurile lui Chilli Ramirez", de Ioan Gyuri Pascu, în  regia lui Attila Vizauer și cu scenografia realizată de Mihai Pastramagiu, cu Adrian Iuga, Marius Stroe, Erika Mihaly , Adrian Dobrescu, Manuela Zaharie, Cecilia Negru, Florența Vatavu (Teatrul Arlechino Brașov).

Citiți și: IMAGINARIUM - "iHamlet", un spectacol dedicat adolescenţilor, se joacă miercuri seară, la Ploiești, în cadrul Festivalului de teatru pentru copii și tineret

Ziua se încheie cu "Bekkanko"  de Asaya Fujita, în regia lui Vlad Massaci, pus în scenă de actorii de la  Teatrul "Ion Creangă" București, Spectacolul începe la 18.30, în sala Teatrului "Toma Caragiu". "Dacă nu ar fi caraghios și neîndemânatic, Bekkanko ar fi o creatură înspăimântătoare a pădurii. Cu înfățișarea lui ridicolă nu va câștiga niciodată respectul celorlalți, dar iubirea ține cont doar de lucrurile care pot fi «văzute» cu inima. Teatrul Ion Creangă propune o poveste atipică despre acceptare și sacrificiu, care demonstrează cât de relative sunt, în realitate, noțiunile de bine și rău, dreptate și nedreptate", spun organizatorii, despre piesa jucată de Gabi Costin, Mădălina Dorobanțu, Daniel Tudorică, Cerasela Popescu, Liliana Donici, Valeria Stoian și Eliza Teofănescu.

Sursa imagini: Teatrul "Toma Caragiu"

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.