Joi, 28 Iunie 2018 14:53

Povestea impresionantă a familiei Hasdeu pusă în scenă la Câmpina, pe 2 iulie

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Pe 2 iulie, Câmpina le va sărbători, așa cum savantul B. P. Hasdeu făcea odinioară, pe cele două Iulii din viața scriitorului: soția și fiica. În afara evenimentului tradițional organizat la Muzeul "B. P. Hasdeu", "Sărbătoarea celor 2 Iulii", ajuns anul acesta la XXVIII-a ediție, anul acesta manifestările vor include și două spectacole de teatru puse în scenă în municipiul prahovean, la începutul săptămânii viitoare.

Spectacolul de text și muzică dedicat familiei Hasdeu va fi găzduit chiar de muzeul dedicat savantului și fiicei sale. "Sursum. Dialogul spiritelor din viață fără de moarte" este inspirat din corespondențele dintre Hasdeu și spiritul Juliei, scrisorile fiind păstrate, dar valorificate științific abia recent, când au fost traduse și editate în cinci volume reunite sub titlul "Arhiva Spiritstă", publicate în intervalul 2002 - 2008. Acesta este inclus în programul din 2018 al "Sărbătorii celor 2 Iulii".

Al doilea spectacol, "Iulia, o scânteie...", va fi pus în scenă tot pe 2 iulie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură "Geo Bogza". Piesa jucată de trupa de teatru Elisabeta este de asemenea inspirată din corespondența purtată de B. P. Hasdeu cu fiica sa, Julia. Biletele, care au fost puse în vânzare de mai multe zile, costă 15, respectiv 20 de lei, manifestarea beneficiind și de o subvenție de la bugetul local.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.