Luni, 02 Iulie 2018 13:40

Expoziţie de pictură, la Biblioteca „Nicolae Iorga” Ploieşti

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Centrul Județean de Cultură Prahova, prin Cenaclul de Arte Plastice Arcade în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Nicolae Iorga”, organizează marți, 3 iulie 2018, ora 16:00, în rotonda Bibliotecii Județene vernisajul expoziției de pictură în acuarelă „Oglindiri urbane - Ploiești”.

„Mihaela Dragomir, născută în Ploiești la 14 iulie 1960, pasionată de pictură încă din copilărie, a urmat cursuri la Cercul de Pictură de la Liceul de Artă Ploiești la clasa d-nei profesoare Liliana Anastasescu Udrescu, în perioada gimnaziului. Mai târziu, drumul picturii s-a îndepărtat, domnia sa urmând liceul teoretic și o facultate tehnică. După absolvirea Institutului Politehnic București a urmat Școala Populară de Arte Ploiești, la clasa prof. Ovidiu Paștina. Activitatea de bază însă a fost departe de pictură. Pentru că o pasiune nu se stinge niciodată fără să ardă și-a urmat instinctul și a reluat calea picturii, participând la cursuri de acuarelă cu maestrul Corneliu Drăgan Târgoviște. Astfel a început orientarea către peisajul citadin, și, pentru că cel mai apropiat era orașul natal, a apărut seria de peisaje Oglindiri Urbane-Ploiești”, se arată într-un comunicat transmis astăzi de Biblioteca „Nicolae Iorga”.

Expoziția poate fi vizitată de luni până vineri între orele 8 – 17, până la sfârșitul lunii august, accesul făcându-se din Bulevardul Republicii.

   

1 comentariu

  • Link la comentariu Adrian Ungureanu Marți, 16 Octombrie 2018 22:08 postat de Adrian Ungureanu

    Mi-au plăcut tablourile expuse, nu sunt doar bine realizate, expresive și personale, au în spatele lor o afecțiune clară pentru Ploiești. Cred că o formă de apreciere a acestei frumoase dedicații ar fi achiziția lucrărilor și expunerea lor în clădiri publice din Ploiești, sau de ce nu? În hoteluri și restaurante. E foarte greu să reziști pe piața acuarelelor fără un sprijin financiar...

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.