Marți, 14 August 2018 11:31

Festival folcloric, la finalul lunii, în Ploieşti, cu spectacole folclorice, paradă şi o zonă de gastronomie tradiţională

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ajuns în acest an la ediţia cu numărul patru, festivalul folcloric "Prahova Iubeşte Basarabia" se va derula în Ploieşti, în perioada 24-26 august 2018, şi propune un program inedit, cu numeroase spectacole folclorice, o paradă a portului popular şi recitaluri susţinute de nume grele ale muzicii populare româneşti. În cele trei seri de spectacole, alături de ansambluri folclorice din România şi Republica Moldova, pe scenă vor urca Ion Paladi şi Orchestra "Lăutarii" condusă de maestrul Nicolae Botgros, Florin Vasilică şi Grupul "Teleormanul" şi Mioara Velicu.

Deschiderea oficială a festivalului este programată pe 24 august, de la ora 17.30, în faţa Palatului Culturii din centrul municipiului Ploieşti, cu muzică de fanfară, alocuţiuni ale autorităţilor şi un spectacol folcloric. Prima seară a evenimentului va fi închisă cu un recital Ion paladi şi Orchestra "Lăutarii".

Sâmbătă, 25 august, de la ora 17.00, va avea loc o paradă a portului popular, pe Bulevardul Republicii, începând de la statuia lui Mihai Viteazul şi până în dreptul Palatului Culturii, unde continuă petrecerea, cu un spectacol folcloric de la ora 17.30, urmat de un recital susţinut de Florin Vasilică şi Grupul "Teleormanul". Ultima zi a evenimentului se va încheia cu un recital susţinut de Mioara Velicu.

La festival vor participa ansambluri folclorice din raioanele Leova, Hînceşti, Cimişlia, Cahul, Străşeni, Glodeni, Călăraşi, dar şi din Cernăuţi (Ucraina) şi din judeţul Prahova. Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Prahova, alături de Centrul Judeţean de Cultură, iar în acest an are o însemnătate deosebită, în contextul celebrării centenarului Marii Uniri. La ediţia din 2018 va fi organizată şi o zonă dedicată gastronomiei tradiţionale din provinciile istorice româneşti, care va fi amenajată în zona parcării Palatului Administrativ.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.