Joi, 13 Septembrie 2018 15:11

ROMÂNIA 100 | Aurel Vlaicu a fost comemorat, joi, la Băneşti. "Este important să ne amintim de elitele româneşti"

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Autorităţile prahovene au organizat joi, în comuna Băneşti din zona de nord a judeţului, o ceremonie de comemorare a 105 ani de la moartea lui Aurel Vlaicu, pionier al aviaţiei şi figură marcantă pentru România începutului de secol XX. În anul centenarului Marii Uniri, conducerea Consiliului Judeţean Prahova a transmis un mesaj emoţionant cu această ocazie.

"Joi, 13 septembrie 2018 , în localitatea Băneşti, din Judeţul Prahova, s-au comemorat 105 ani de la moartea pionierului aviaţiei române şi mondiale - Aurel Vlaicu. De-a lungul timpului, zborul a pătruns în inimile multor oameni, dar puţini sunt aceia care au crezut cu toată fiinţa lor în transformarea acestui măreţ vis în realitate. Aurel Vlaicu a atins acest deziderat, realizând primul aparat de zbor de pe teritoriul ţării noastre. Brevetul a fost înregistrat de marele inventator cu numele de «maşină de zburat cu corp în urma de săgeată». Având în vedere că anul acesta sărbătorim Centenarul Marii Uniri, este important să ne amintim cu toţii de înaintaşii noştri şi de elitele româneşti, care au demonstrat că sunt în aceeaşi linie, în acelaşi pas, în acelaşi ritm cu celelalte elite de la nivel mondial. Trebuie să facem tot posibilul pentru a descoperi aceste valori, pentru a le pune în valoare, deoarece fiecare, în domeniul său a excelat, având o cotribuţie însemnată la definirea identităţii naţionale", se arată în mesajul trimis de conducerea Consiliului Judeţean Prahova.

În cadrul manifestărilor comemorative, s-au depus coroane de flori, ca un omagiu adus celui care prin sacrificarea propriei vieţi a lăsat moştenire neamului românesc şi întregii umanităţi primul aparat de zbor. "Prezenţi la evenimentul de astăzi, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Ludmila Sfîrloagă, primarul comunei Băneşti, Gheorghe Stoica, şi primarul oraşului Geoagiu, Vasile Cărăguţ, au subliniat contribuţia importantă a marelui inventator Aurel Vlaicu la dezvoltarea aviaţiei naţionale şi internaţionale. Intenţia aviatorului român de a traversa Carpaţii către Ardeal, cu aparatul de zbor Vlaicu II, poate fi interpretată drept un îndemn la unitate naţională, unitate pe care toţi românii, fie că se află în Muntenia, Moldova, Basarabia sau în alte locuri, trebuie să o dorească neîncetat", au mai precizat reprezentanţii CJ Prahova.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.