Joi, 29 Noiembrie 2018 13:32

100 DE CLIPE DINTR-O ZI MARE - Expoziţie de fotografie dedicată Centenarului

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova a găzduit joi, 29 noiembrie, vernisajul expoziției „100 DE CLIPE DINTR-O ZI MARE“, eveniment organizat cu sprijinul companiei Petrotel Lukoil.

Expoziţia, un document real de cercetare antropologică, a fost organizată în Sala Coloanelor din Palatul Culturii Ploiești. La vernisaj a participat deputatul Rodica Paraschiv alături de personaje din viaţa culturală a Prahovei.

Fotografia, document de cercetare în antropologie, este pusă în valoare de autorul imaginilor, Horia Cătălin Constantinescu, evenimentul fiind dedicat Centenarului Marii Uniri.

Expoziția propune o perspectivă asupra generațiilor actuale de români, portretizate la nivelul provinciilor istorice românești, în situarea ritualică a copiilor, tinerilor și bătrânilor, între natură și Dumnezeu. 

Natura, bisericile și generațiile care le trec pragul, ritualurile ortodoxe, legătura trainică între spiritualitate și unitatea neamului românesc sunt ilustrate în fotografiile transpuse pe pânză printr-un procedeu special, care invită vizitatorul să le atingă și să perceapă emoția ce se dezvăluie dincolo de imagine.

O expoziție unicat, de trăire și simțire românească.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.