Joi, 17 Ianuarie 2019 10:54

Silviana Rachieru lansează, la Ploiești, volumul "Diplomați și supuși otomani în vechiul regat"

Scris de  Andrei Costache
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Biblioteca Județeană "Nicolae Iorga" din Ploiești găzduiește vineri, pe 18 ianuarie, începând cu ora 11.30, la Sala de lectură "Nichita Stănescu", evenimentul de lansare a volumului "Diplomați și supuși otomani în vechiul regat", al lectorului universitar doctor Silviana Rachieru, în prezența autorului și al invitatului său, prof. Carmen Băjenaru, directorul C. N. "I. L. Caragiale" din Ploiești.

Cartea, apărută la Editura Universității "Alexandru Ioan Cuza", oferă un fragment de istorie socială a relaţiilor diplomatice otomano-române și aduce în discuție trei decenii din istoria modernă a României (1878-1908) văzute, în principal, din perspectivă otomană.

"Structura lucrării şi problematica au fost determinate de către cercetarea amănunţită a unui fond documentar inedit, respectiv documentele Ministerului Afacerilor Străine Otoman referitoare la România, Hariciye Nezareti Evrakı, la care s-au adăugat alte fonduri arhivistice, cum ar fi Fondul Constantinopol de la Arhiva Ministerului Afacerilor Externe Român, Fondul Casa Regală din Arhivele Naţionale Istorice Central sau fondurile ambasadei şi consulatelor franceze din România de la Archives Diplomatiques de Nantes", potrivit editura.uaic.ro.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.