Miercuri, 23 Ianuarie 2019 09:45

O altfel de lecție de istorie, la Biblioteca "Nicolae Iorga" din Ploiești, la 160 de ani de la Unirea Principatelor Române

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Miercuri, 23 ianuarie, dela ora 11.00, Biblioteca Județeană "Nicolae Iorga" găzduiește, în sala Marea Unire a Palatului Culturii, din Ploiești, simpozionul "160 de ani de la Unirea Principatelor Române”.

În cadrul evenimentului vor lua cuvântul prof. dr. Maria Mariana Gheorghe, care va vorbi despre Unirea ca act profund patriotic, col. (r) Aurel Panait, care va dezvălui lucruri mai puțin știute despre personalitatea lui Cuza, și col. (rtr) Constantin Chiper, cu lucrarea "Reformele înfăptuite de Alexandru Ioan Cuza în domeniul militar şi administrativ".

Pe agenda simpozionului mai sunt înscrise lucrările "Reformele înfăptuite de Alexandru Ioan Cuza în domeniul învăţământului, educaţiei şi culturii", pregătită de prof. dr. Polin Zorilă, "Reformele înfăptuite de Alexandru Iona Cuza în domeniul agrar" , a prof. Irina Săvuță, și "Oraşul Iaşi – Capitala Unirii Principatelor Române", a prof. Traian Lazăr.

Cu același prilej, Christian Mocanu va susține un moment poetic dedicat Unirii Principatelor Române, iar evenimentul se va încheia cu un scurt program artistic susținut de Nicolae Vicol, militar, teolog, doctor în sociologie și interpret de muzică populară, alături de elevi ai Colegiului Național ”Alexandru Ioan Cuza” și ai Școlii Gimnaziale ”Sf. Vineri” Ploiești.

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.