Duminică, 17 Martie 2019 09:50

„Artiștii pentru artiști” | Actorii de la Ploiești joacă spectacolul "Când ploaia se va opri" pentru colegii cu probleme de sănătate, în cadrul campaniei lansate de UNITER

Scris de  Andrei Costache
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

"Cumperi bilete, te bucuri de teatru, faci o faptă bună!" Este îndemnul lansat de echipa Teatrului "Toma Caragiu" pentru ploieștenii care apreciază arta dramatică și care au ocazia, astfel, să vină și în sprijinul artiștilor care se confruntă cu probleme grave.

"În cadrul campaniei naționale «Artiștii pentru artiști», Teatrul «Toma Caragiu» vă invită vineri, 29 martie,ora 18.30, în sala Teatrului, la spectacolul «CÂND PLOAIA SE VA OPRI», de Andrew Bovell, regia Radu Afrim. În distribuție: Ionuț Vișan (Gabriel Law), Clara Flores (Elizabeth Perry), Cristian Popă (Henry Law), Florentina Năstase (Elizabeth Perry), Oxana Moravec (Gabrielle York), Ioan Coman (Joe Ryan), Mihaela Popă (Gabrielle York), Karl Baker (Gabriel York), Alin Teglaș (Andrew Price)", au anunțat reprezentanții teatrului ploieștean.

Lansată la începutul lunii martie, campania națională „Artiștii pentru artiști” vine în sprijinul oamenilor de teatru care au nevoie de ajutor. "E și luna când sărbătorim Ziua Mondială a Teatrului în modul cel mai firesc cu putinţă: pe scenă, în sala de spectacol, în spatele scenei, pentru a oferi altor artişti încredere, căldură şi şansa la o viaţă mai bună.  Sunt multe feluri de a fi activ și de a face ceva concret pentru această cauză. Și nu este vorba doar despre solidaritatea de breaslă! Este vorba, în primul rând, despre solidaritatea umană! De aceea, din nou, doi mari artiști, foarte sensibili și foarte implicați în viața comunității teatrale reiau cu aceeași încredere cuvintele simbol ale campaniei sociale UNITER: Alătură-te Campaniei, cumpără bilete, bucură-te de teatru şi fă o faptă bună! EMILIA POPESCU și MARIUS MANOLE sunt mesagerii faptelor bune pe parcursul lunii martie. Sunt ambasadorii de anul acesta ai Campaniei «Artiştii pentru artişti» şi vă invită să luaţi parte la schimbarea de atitudine faţă de situaţia delicată, dar rezolvabilă a artiştilor noştri aflaţi în dificultate", a anunțat UNITER.

57 de spectacole de teatru se vor juca în lună martie și aprilie în numele cauzei artiştilor cu probleme de sănătate. Încasările din vânzarea de bilete vor alimenta contul UNITER – RO40RZBR0000060007801286 (Fondul de Solidaritate Teatrală).

Teatre din București, Târgu Mureș, Galați, Botoșani, Oradea, Râmnicu-Vâlcea, Piatra Neamț, Satu Mare, Târgu Jiu, iași, Timișoara, Craiova, Cluj, Baia Mare, Brăila, Suceava, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Bacău, Târgoviște, Turda și Arad s-au alăturat, ca și cel din Ploiești, demersului lansat de UNITER.

Lista completă a spectacolelor incluse în campania "Artiști pentru artiști" poate fi găsită AICI.

 

Sursa foto: teatruploiesti.ro

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.