Joi, 04 Aprilie 2019 16:51

Academia Română la 153 de ani de la înfiinţare în sesiune aniversară

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Academia Română a sărbătorit 153 de ani de la înfiinţare în cadrul unei sesiuni aniversare care a avut loc astăzi.
Membrii Academiei Române s-au reunit în Adunare Generală, pentru a sărbători faptul că pe data de 1/13 aprilie 1866, la numai câţiva ani de la unirea Principatelor Române, a fost semnat decretul de întemeiere a Societăţii Literare Române, ca instituţie fundamentală a ţării, menită să contribuie la cultivarea şi dezvoltarea identităţii naţionale şi la consolidarea tânărului stat român modern.
Transformată, în 1879, în Institut Naţional cu denumirea Academia Română, a primit ca misiune principală cultivarea "limbii şi a istoriei naţionale, a literaturilor, a ştiinţelor şi frumoaselor arte".
Sesiunea festivă a fost deschisă de Ioan-Aurel Pop, preşedintele Academiei Române, care a vorbit despre parcursul istoric al instituţiei şi rolul jucat de aceasta în împlinirea destinului poporului român ca naţiune unită şi independentă.
La eveniment au participat personalităţi ale ştiinţei şi culturii din România şi, ca invitaţi speciali, echipe de elevi cu rezultate excepţionale la olimpiadele internaţionale, s-a mai precizat în comunicatul Biroului de presă al Academiei Române.
Sursă foto Mediafax.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.