Marți, 14 Mai 2019 11:15

Maia Morgenstern şi Florin Piersic premiați la Gala Uniter

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Actorii Maia Morgenstern şi Florin Piersic au primit, luni seară, premiul pentru întreaga activitate la Gala Premiilor Uniter. Potrivit MEDIAFAX, ceremonia de decernare a premiilor s-a desfășurat la Teatrul Naţional Cluj-Napoca şi a fost prezentată de Ion Caramitru.

Preşedintele Uniter, Ion Caramitru, a declarat, luni seară, pe scena Teatrului Naţional, la cea de-a 27 ediţie a Galei Premiilor Uniter, că primul premiu pentru întreaga activitate a fost oferit unui ”actor înalt, care e tot timpul frumos, carismatic, are temperament, sensibilitate şi drag de oameni, care şi-a construit singur o carieră impresionantă în teatru, film şi televiziune - Florin Piersic”. Actorul Florin Piersic a declarat că este bine că a primit premiul la vârsta de 83 de ani pentru că, dacă l-ar fi primit după ce ar fi plecat în stele, nu mai avea niciun rost.

Maia Morgenstern a declarat la rândul său că decernarea premiului a fost un moment special, deoarece a putut fi alături de fiica ei, Cabiria. ”În momentul în care am aflat că am primit premiul m-am întristat şi apoi am început să mă gândesc de ce m-am întristat, ce motiv am să mă întristez. E tristeţe sau moment de cumpănă, al evaluării, un moment în care pun în cumpănă ce a fost şi ce o să mai vină?”, a spus actriţa, care a rememorat primele sale cuvinte spuse pe o scenă la vârsta de 18 ani, acestea fiind ”Am uitat”, pentru că uitase replicile.

În cadrul Galei Uniter au mai fost acordate premii pentru întreaga activitate regizorului Cristian Pepino, scenografului Nina Brumuşilă şi Doinei Papp pentru critică şi istorie teatrală. De asemenea, premiul de excelenţă a revenit teatrului independent Unteatru.

Au mai fost premiaţi, Andrei Huţuleac - pentru cel mai bun actor în rol principal pentru rolul Randle P. McMurphy din spectacolul ”Zbor deasupra unui cuib de cuci”, oferit de primarul Emil Boc şi actriţa Mariana Mihuţ, Ofelia Popii - pentru cea mai bună actriţă în rol principal, pentru rolurile Seigen şi Shinnobu Sota din spectacolul ”Povestea prinţesei deocheate”, Dragoş Buhagiar – pentru scenografie, Natalia Călin - pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, iar Richard Balint a primit premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar.

Nominalizările la Premiile Uniter au fost făcute de un juriu de selecţie, alcătuit din criticii de teatru Monica Andronescu, Oana Borş şi Mircea Morariu, iar juriul final, care i-a desemnat pe câştigătorii premiilor, i-a avut în componenţă pe actorul Vlad Ivanov, criticul Doina Modola, actriţa Maia Morgenstern, regizorul Cristian Pepino şi scenograful Viorica Petrovici.

Sursă foto uniter.ro.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.