Vineri, 21 Iunie 2019 12:21

Gestul făcut de fiica Jenicăi Tabacu, în memoria mamei sale. Rafaela Moraru: "Îi invit pe toți cei care au cunoscut-o să scrie despre amintirile frumoase pe care le au împreună"

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Se împlinesc șase luni de când Jenica Tabacu, o veritabilă doamnă a culturii românești, a trecut în neființă, în urma unui gest care i-a lăsat pe mulți muți de uimire și durere.

Citiți și:  În Ajunul Crăciunului, Jenica Tabacu se întoarce, pentru ultima dată, la Castel

Fost director al Muzeului "B. P. Hasdeu" de la Câmpina, Jenica Tabacu și-a dedicat aproape întreaga carieră acestui edificiu atât de plin de semnificație și, totodată, tragicei și cutremurătoarei povești a familiei Hasdeu.

La jumătate de an de la plecarea sa dintre noi, Rafela Moraru, fiica ei, a creat o pagină pe Facebook în care îi invită pe cei care au cunoscut-o și apreciat-o pe Jenica Tabacu - și, cu siguranță, nu sunt puțini - să povestească amintirile pe care le au cu aceasta.

La câteva zile după ce Jenica Tabacu a fost găsită fără suflare în casa ei din Câmpina, fiica acesteia, creatoarea de modă Rafaela Moraru, a publicat, pe Facebook, o postare zguduitoare:

"Nu mai pot si nici nu mai vreau sa tac!

Sufletu-mi lacrimeaza! Eu am pierdut-o pe mama! Nimeni si nimic nu o poate aduce inapoi!

Dar vreau sa trag un SEMNAL MARE de alarma pentru toti cei care au oameni dragi in familie cu probleme psihice! Mare grija unde, cum si mai ales CINE ii trateaza! Eu nu am reusit sa fac fata DEPENDENTEI uriase create de acest fost medic psihiatru!

"SALVATORUL" asa cum il numea mama "a tratat-o" in 2010 de depresie. Medicamentele puternice prescrise au scos-o intr-un timp relativ mic dintr-o depresie severa, insa nu a fost suficient, pentru ca nu tratasera in intregime problema, ci doar superficial!
Stiam ca au pastrat legatura de-a lungul anilor, insa nu am luat in serios niciodata ce ne transmitea mama ca-i spunea "EMINENTA"! MARE GRESEALA !!!

Problemele psihice nesolutionate corespunzator care trenau de ani de zile si care s-au accentuat, problemele existente ca in orice familie, dar mai ales INDUCERILE acestui om cum ca el are cariera PERFECTA, familia PERFECTA, nepotii PERFECTI, viata PERFECTA si TRATAMENTELE PUTERNICE "sugerate" de acest fost medic psihiatru aflat la pensie, procurate pe sub mana de mama au condus la acest deznodamant tragic!

Nu am crezut niciun moment ca un fost medic renumit, din niste inregistrari si mesaje ale unui om bolnav, fara sa-mi vada sotul, poate sa-i puna un diagnostic atat de grav: PSIHOPAT !

Si sa continue sa se joace cu mintea mamei atata timp!

CONTROLUL URIAS pe care acesta il exercita asupra mamei prin iubirea enorma pe care mi-o purta, dar transformata in patologie deja, datorita bolii, a distrus treptat orice "colac" de salvare!

REGRET ca nu am avut curajul sa merg la politie pentru a face o plangere atunci cand, poate, reuseam sa schimb ceva! REGRET ENORM! Ceea ce m-a oprit a fost frica de respingere a parintilor mei, in speta a mamei mele si frica de a nu recunoaste si "a-l proteja" in continuare pe "SALVATOR" !

Acum este TARDIV pentru mama, pentru mine, pentru familia noastra! Va veni vremea justitiei divine!

Insa, luati aminte! Daca postarea mea va reusi sa ajute macar un suflet, este suficient!

Depresia este o boala grea, ascunsa si mult mai periculoasa decat cancerul! Poti sa razi, poti sa glumesti, poti sa mimezi bucuria, insa fara TRATAMENT ADECVAT si SPRIJINUL REAL al apropiatilor va culmina cu o tragedie!"

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.