Miercuri, 03 Iulie 2019 09:06

Festivalul de Arte începe astăzi, în Prahova. 10 zile de spectacole gratuite și cursuri pentru tinerii artiști, la Câmpina și Brebu

Scris de  Andrei Costache
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Începând de miercuri, 3 iulie, și până vinerea viitoare, pe 13 iulie, Câmpina și Brebu vor reuni esența tinerelor talente în domenii precum muzică, arte plastice, teatru și creație literară. Festivalul de Arte care începe astăzi aduce, însă, în municipiul prahovean, zece spectacole de excepție, la care publicul va avea acces gratuit.

Evenimentul care debutează miercuri, la prânz, cu deschiderea oficială de la Casa de Cultură "Geo Bogza" din Câmpina, este punctul culminant al unei serii derulate în ultimele luni, în opt episoade considerate de organizatori "Prologul festivalului".

Citiți și:  FESTIVALUL  DE ARTE - Compozitoarea Carmen Petra-Basacopol, prezentă, la onorabilă vârstă de 92 de ani, la al șaptelea recital din "Prologul festivalului"

De astăzi, festivalul în sine oferă, pentru participanți, cursuri de vară și Masterclass în muzică (muzică clasică, muzică ușoară, muzică populară și jazz, cursuri pentru toate instrumentele, cursuri de orchestră și muzică de cameră, cursuri de compoziție și muzicologie), arte plastice (atelier de pictură), teatru (exerciții captivante de imaginație, va oferi tehnici de transpunere a experiențelor personale în actorie și în viața unui personaj) și creație literară (elaborarea mai multor lucrări pe care cursanții le vor putea prezenta publicului și care vor fi publicate în broșura festivalului).

Profesorii invitați au experiență artistică atât ca profesioniști în domeniile artistice menționate, cât și ca pedogogi, în țară și străinătate.

Festivalul de Arte de la Câmpina se dorește a fi "un dialog de vacanță de neuitat", iar pentru câmpineni și vizitatorii orașului o invitație la spectacolele de excepție anunțate de organizatori, la care accesul este gratuit:

 

   

1 comentariu

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.