Marți, 30 Iulie 2019 10:36

Marea actriță Florina Cercel s-a stins din viață

Scris de  Andrei Costache
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Doliu în lumea artiștilor din România. Actrița Florina Cercel s-a stins din viață, marți, la vârsta de 76 de ani.

Florina Cercel a fost răpusă de cancer la plămâni, anunță Antena 3.

Actrița s-a născut pe 28 ianuarie 1943, la Piatra-Neamț. Era absolventă a Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică din București, promoția 1964, la clasa profesorilor Jules Cazaban, Cornel Todea și Victor Moldovan.

De-a lungul vremii a jucat în zeci de filme și piese de teatru. V-o amintiți, cu siguranță, din "Toate pânzele sus", Iarna bobocilor, Burebista, dar și din serialele de televiziune românești în care a avut roluri din 2007 încoace.

De-a lungul carierei a fost distinsă cu premiul UNITER pentru „cea mai bună interpretare feminină” pentru rolul Vassa Jeleznova din piesa „Vassa Jeleznova” de Maxim Gorki (regia Ion Cojar, 1990), Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler (13 decembrie 2002),  „pentru devotamentul și harul artistic puse în slujba teatrului romanesc, cu prilejul împlinirii unui veac și jumătate de existență a Teatrului Național din București” și cu premiul Ministerului Culturii și Cultelor pentru cea mai bună actriță a anului 2002 în rolul Annei Andreevna din piesa „Revizorul” de Nikolai Gogol (2002).

Sursa foto: cultural.bzi.ro

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.