Marți, 20 August 2019 13:09

În 2019, Biblioteca Județeană "Nicolae Iorga" dedică Ziua Limbii Române unui dascăl de excepție din istoria C. N. "I. L. Caragiale" Ploiești

Scris de  Ioana Rădulescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cel mai iubit dascăl și director din istoria Colegiului Național "I. L. Caragiale" din Ploiești va avea dedicate momente importante în agenda acțiunilor planificate, anul acesta, de echipa Bibliotecii "Nicolae Iorga" din Ploiești, pentru celebrarea Zilei Limbii Române (marcată anual, la 31 august).

Instituția ploieșteană va marca Ziua Limbii Române în avans, pe 29 august, cu un eveniment care va începe la ora 12.00, în rotonda Bibliotecii Județene "Nicolae Iorga", și va include proiecția filmului documentar "Limba noastră-i o comoară", moment festiv realizat de voluntarii Asociației "Un strop de fericire" și de copiii participanți la cursurile de vară ale Bibliotecii, dar și premierea participanților la concursul de proză scurtă "MULTUM IN PARVO".

După cum spuneam, o parte importantă a programului este dedicată, anul acesta, Aspasiei Vasiliu, probabil cel mai iubit dascăl din istoria C. N. "I. L. Caragiale" Ploiești și director al colegiului în perioada 1958 - 1973. Evocarea acesteia și dezvelirea bustului realizat de sculptorul Constantin Ionescu, care va rămâne amplasat de holul Bibliotecii, au fost pregătite de foștii elevi ai Aspasiei Vasiliu, din promoția 1967, cei care, în iunie 2018, reușeau să facă acest lucru și la CNILC Ploiești.

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.