Vineri, 30 August 2019 09:47

Teatrul "Toma Caragiu" începe în forță stagiunea 2019 - 2020: 12 spectacole în 14 zile!

Scris de  Ioana Rădulescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Echipa teatrului "Toma Caragiu" Ploiești revine pe scenă pentru o nouă stagiune. Primele spectacole sunt programate la jumătatea lunii septembrie. Încă din prima săptămână va avea loc și o premieră, la secția Revistă. "Ziua Recunoștinței" va fi jucată pe 14 și 15 septembrie și va avea premiera oficială pe 20 septembrie. Piesa, după scenariul lui Daniel Chirilă și în regia lui Horia Suru, îi are în distribuție pe Nico, George Căpanu, Stelian Milu, Romeo Zaharia, Daniela Răduica, Rodica Alexandru, Mihaela Duțu, Dan-Ștefan Pughineanu/Robert Oprea, Loredana Bădică, Răzvan Hanganu, Roxana Văleanu, Ionuț Măcinic, Robert Anton, Giani Bănică și Mihaela Corcodel.

„Daniel Chirilă a reuşit să surprindă la nivel de replici multe dintre clişeele şi stările de fapt existente în orice teatru din România, fie el bucureştean sau de provincie. Fără tușe grosiere, fără derapaje lingvistice, de pe scenă se fac auzite multe dintre of-urile celor care fac parte din lumea teatrului romanesc contemporan, fie ei actori, balerini sau solişti ai unui teatru de revistă. (…) Tipologii diverse de personaje, de la tânăra speranţa dornică să se impună, dar să nu facă compromisuri şi până la sufleor-ul (care este o ea) intrigată de atenţia care i se acordă; evident că avem şi o primadonă care e ruptă total de realitate, un el frustrat că e doar soţ (nevalorizat din punct de vedere profesional) etc. Toată această paradă de «suflete de personaje» se desfăşoară sub ochii spectactorilor sub forma unui concurs, în urma căruia urmează să se decidă … cine pleacă în China. Falsă miză, cea adevărată fiind trezirea la realitate şi ieşirea dintr-o inerţie debusolanta. (…) «Ziua Recunoştinţei» de la Teatrul «Toma Caragiu» din Ploieşti este un spectacol viu, care are toate şansele să cucerească publicul de orice vârstă, care nu plictiseşte nicio clipă şi de la care pleci cu o stare de bine”, scrie Nona Ropotan, pe bookhub.ro, despre spectacolul care nu este recomandat copiilor cu vârsta sub 14 ani.

Între primele spectacole jucate în această stagiune se vor mai afla "Zaraza", "Dragonul", "Numitorul comun", "Piatra din casă", "Dragonul" și "Califul barză".

Sursa foto: teatruploiesti.ro

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.