Marți, 10 Septembrie 2019 09:55

Biblioteca Județeană "Nicolae Iorga" marchează Zilele Europene ale Patrimoniului printr-o acțiune de înaltă ținută

Scris de  Ioana Rădulescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Organizate la inițiativa comuna a Consiliului Europei și a Uniunii Europene, Zilele Europene ale Patrimoniului oferă în România, încă din 1992, ocazia de a descoperi patrimoniul cultural mai puțin cunoscut publicului larg. Apropierea față de patrimoniul cultural trezește sentimentul identitar al locuitorilor, de apartenență la valorile țării, regiunii.

În anul 2019, prin efectul Legii 357/2018 se instituie "Anul cărții", prilej cu ocazia căruia se pot organiza evenimente dedicate acestei inițiative.

Sâmbătă, pe 14 septembrie 2019, Biblioteca Județeană "Nicolae Iorga" va marca ediția de anul acesta a Zilelor Europene ale Patrimoniului, care se desfășoară sub tematica "Biblioteca, arhiva, trezorieri de patrimoniu cultural".

Programul manifestării include prezentarea instituției și a catalogului care conține cele mai valoroase publicații aflate în fondul de patrimoniu "Litera împodobită de timp, în legături minunat meșteșugite", expoziția "Cartea, sursă de cercetare" - valori bibliofile, expozițiile "Arta goblenului" și "Pictura și grafică" - lucrări ale membrilor Cenaclului "Arcade", masa rotundă "Cele mai frumoase versuri" - recital de poezie, atelier de chimii stilistice.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.