Luni, 16 Septembrie 2019 10:11

Zi plină, pe 19 septembrie, la Biblioteca "Nicolae Iorga". Mircea Cosma, Alice Năstase Buciuta și Dara Codescu își lansează volumele, la Ploiești

Scris de  Ioana Rădulescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Joi, pe 19 septembrie, de la ora 13.00, Sala Marea Unire din incinta Palatului Culturii Ploiești va găzdui lansarea, în prezența autorului, a volumului "Cu tricolorul de la Chisindia la Nalcik și înapoi", din seria "Jurnalul cavalerului", semnat de Mircea Cosma.

Cartea reconstituie, pas cu pas, campania militară a unui pluton român de Vânători de Munte Divizia 2, Batalionul 9, desfășurat pe traseul Prut - Marea Azov - Munții Caucaz - Crimeea, în perioada 2 iunie 1941 și 1 august 1943.

La evenimentul organizat de Biblioteca Județeană "Nicolae Iorga" vor lua parte, în calitate de invitați, lect. univ. dr. Florian Bichir, prof. dr. Constantin Manolache și col. (r.) dr. Dumitru Codiță.

Tot joi, de la ora 16.00, în aceeași sală, instituția organizează lansarea cărții "Simona", semnată de Alice Năstase Buciuta și Dara Codescu, în prezența invitaților Raluca Zamfirescu și Nicolae Angelescu. Volumul este dedicat Simonei Catrina, scriitoare și jurnalistă care s-a stins din viață, pe 23 martie 2017, la numai 49 de ani. "Cartea este o prelungire în literatură a poveștii de dragoste a autoarelor pentru cea care le-a fost fiică, prietenă, călăuză și martoră", se arată în prezentarea volumului.

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.