Joi, 17 Octombrie 2019 14:07

Câmpina pregătește deja Festivalul de Arte din 2020. Primul recital din Prolog este dedicat baritonului și profesorului Florin Dumitru Petre

Scris de  Ioana Rădulescu
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Primul eveniment din stagiunea „Prologul festivalului” 2019-2020 este un recital "In Memoriam Florin Dumitru Petre" care îi va avea ca invitați pe Camelia Pavlenco – soprană, Carmen Spack – vioară, Paula Duca – soprană, Mihnea Drăgoi – pian. Acompaniamentul la pian va fi asigurat de Diana Spânu-Dănilă. Concertul va avea loc sâmbătă, 19 octombrie, de la ora 16.00, la Parohia Catolică Sf.Anton de Padova din Câmpina.

"Festivalul de Arte vă invită la un concert de suflet în deschiderea stagiunii «Prologul festivalului», moment în care ne vom aduce aminte de baritonul Florin Dumitru Petre. Plecat dintre noi în urmă cu patru ani, tânărul artist ne-a lăsat moștenire  o efervescență artistică vibrantă, în numele căreia ne vom întâlni în această după-amiază de toamnă blândă. În același spirit al dialogului dintre generații,concertul va aduce în scenă copiii, tinerii și pe mentorii lor, dintre care îi amintim pe violonista și profesoara Carmen Spack, soprana și profesoara Paula Duca, Mihnea Drăgoi, în aceeași dublă ipostază de pianist și profesor, precum și pe Camelia Pavlenco, o personalitate ale cărei valențe artistice o așază în elita mentorilor contemporani", au transmis organizatorii evenimentului la care spectatorii vor avea intrarea liberă.

Baritonul Florin Dumitru Petre, unul dintre cei mai îndrăgiţi tineri artişti de pe scena Teatrului Muzical "Nae Leonard" Galaţi, a încetat din viaţă pe 25 iulie 2015, după o luptă de câţiva ani cu o teribilă boală. La doar 33 de ani, Florin Petre ajunsese deja la o carieră artistică şi pedagogică de excepţie, însă cariera lui s-a terminat brusc.

Într-un articol în memoria artistului plecat prematur dintre noi, Adevarul scria că Florin Petre a debutat la opt ani, pe scena Teatrului Muzical din Galaţi, iar după absolvirea Liceului "Emil Racoviţă" Galaţi a fost admis şi a urmat studiile Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, sub îndrumarea reputatului tenor Ionel Voineag. Încă din anul 2005, la 22 de ani, cariera tânărului bariton a căpătat dimensiuni internaţionale, efectuând turnee cu spectacole şi concerte în Japonia, Austria, Elveţia, Cehia, Italia etc. Din 2003 a început colaborarea cu Teatrul Muzical „Nae Leonard” Galaţi, iar din 2008 cu Teatrul Naţional de operă şi balet „Oleg Danovsky” Constanţa. În 2010, a devenit profesor al Colegiului Naţional de Muzică „George Enescu” din Bucureşti, iar în 2013 a primit și înaltul titlu ştiinţific de Doctor în Muzică.

Repertoriul său a cuprins roluri principale de dificultate din opere celebre: Contele din "Nunta lui Figaro", Leporello din opera "Don Giovanni, Guglielmo din opera "Cosi fan tutte", Papageno din opera "Flautul Fermecat".

Sursa foto: adevarul.ro

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.