Miercuri, 06 Noiembrie 2019 14:35

Luna culturii, la Ploiești. Noiembrie a început cu un maraton de teatru și se încheie cu Festivalul de Jazz

Scris de  Ioana Rădulescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În timp ce la Teatrul "Toma Caragiu" din Ploiești se derulează, în această săptămână, cea de-a noua ediție a Festivalului Internațional de Teatru "Toma Caragiu", la Filarmonica "Paul Constantinescu" Ploiești au intrat pe ultima sută de metri pregătirile pentru Festivalul de Jazz care va avea loc între 20 și 24 noiembrie și va încheia o lună plină de evenimente culturale de amploare și impact găzduite în municipiu.

Citiți și: Programul oficial al Festivalului de Teatru "Toma Caragiu" - ediția a IX-a. Regal cultural, la Ploiești, între 4 și 10 noiembrie

"Anul acesta, spectatorii noștri vor putea participa la o ediție specială a «Ploiești Jazz Festival», care aduce pe scena Filarmonicii «Paul Constantinescu» nume mari, artiști consacrați ai jazz ului internațional. Pentru că jazz-ul ne îndeamnă să fim neconvenționali, campania de promovare a «Ploiești Jazz Festival» se va desfășura în afara sălii de spectacole și cuprinde proiecte ca «Jazz in The Bus» (6 nov. ora 17.00 și 13 nov. ora 12.00), «Caravana Ploiești Jazz Festival» (10 nov. ora 19.00, 16 nov. ora 20.00, 17 nov. ora 20.00), «Caravana Dixieland» (10 nov. ora 12.00, 16 nov. ora 12.30 - Ploiești Shopping City și AFI Ploiești) sau «Funky White House» – Alex DJ Vynil (9 nov. ora 19.00 - Esplanada Palatului Culturii Ploiești). Între 15 și 17 noiembrie invităm iubitorii acestui gen muzical în  «Piața Festivalului», care va găzdui, pe Esplanada Palatului Culturii Ploiești, mai multe concerte și proiecții, precum și o expoziție de mașini Vintage - «Retromobil». Tot în sfera neconvenționalului se încheie și fiecare seară de festival, cu Jam Session și concerte live la «Curtea Berarilor»", au anunțat organizatorii.

Propunerile ediției a XIV-a a Ploiești Jazz Festival sunt de neratat, le transmit aceștia spectatorilor. Astfel, pe afișul evenimentului se regăsesc, alături de orchestra simfonică a Filarmonicii, care va deschide festivalul, pe 20 noiembrie,Florin Niculescu Quartet (FR); Romanian Old Stars (RO) – Mircea Tiberian – pian, Garbis Dedeian – saxofon, Eugen Gondi – baterie, Nicolas Simion – clarinet/saxofon, Cătălin Răsvan– chitară bas; Ploiești Big Band Jazz Society (RO); solista Nadia Trohin (MD); Ploiești Jazz Trio – Sorin Zlat (pian), Răzvan Cojanu (contrabass) și Laurențiu Ștefan (tobe), alături de solista sud-africană Pilani Bubu; Benito Gonzales Trio (VE) & Casey Benjamin (US); Camilla George Quartet (FRCarmen Souza & The Silver Messengers (PT); Ralph Peterson Jr & The Messenger Legacy (US); Ravi Coltrane Quartet (US).

Programul detaliat al Ploiești Jazz Festival, ediția a XIV-a:

Biletele costă 100 de lei/zilele I - IV și 160 de lei/ziua V. Ele pot fi achiziționate de la la casa de bilete a Filarmonicii, de la Agenția Teatrală, de la standul amenajat în hipermarketul Cora din AFI Ploiești, dar și online, pe www.filarmonicaploiesti.ro. Abonamentele valabile pentru toate cele cinci zile de festival costă 400 de lei și pot fi achiziționate exclusiv de la casa de bilete a Filarmonicii.

Până la Festivalul propriu-zis, însă, Filarmonica a pregătit o sesiune "warm-up" care începe miercuri seară, cu "Jazz in the Bus" și programează evenimente inedite în aproape fiecare dintre zilele care precede Ploiești Jazz Festival. Programul Warm-up-ului îl găsiți mai jos:

Telegrama este partener media al Ploiești Jazz Festival și în cadrul evenimentelor dedicate acestuia.

Aceasta este a doua ediție a Festivalului care se derulează sub egida Ministerului Culturii și Identității Naționale. În premieră, Ploiești Jazz Festival este organizat sub patronajul Familiei Regale a României.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.