Vineri, 13 Septembrie 2013 10:35

Taxa de roaming ar putea fi eliminată

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un prim pas pe calea realizării pieţei interne a telecomunicaţiilor în Uniunea Europeană. Comisia Europeană a prezentat joi un pachet legislativ care are ca principale puncte eliminarea taxelor de roaming din 2014, desfiinţarea tarifelor majorate pentru apelurile internaţionale, precum şi asigurarea unei “neutralităţi a internetului”, prin interzicerea practicilor de blocare sau de încetinire a conţinutului de internet.

“Pachetul legislativ propus este un semn extraordinar pentru viitorul telefoniei mobile şi al internetului în Europa. Comisia Europeană spune nu tarifelor majorate pentru roaming. Ea spune da neutralităţii internetului, investiţiilor, noilor locuri de muncă. Punerea la punct a sectorului telecomunicaţiilor nu priveşte doar acest sector, ci înseamnă şi sprijinirea dezvoltării durabile a tuturor sectoarelor”, a declarat comisarul european pentru agenda digitală, Neelie Kroes, în cadrul unei conferinţe de presă.

Iniţiativa CE propune ca de la 1 iulie 2014 să se desfiinţeze taxele pentru apelurile primite în roaming. Companiile de telecomunicaţii ar urma să aleagă între a oferi pachete care vor fi valabile oriunde în UE şi ale căror preţuri vor fi dictate de concurenţa internă şi a permite clienţilor să se decupleze, adică să opteze pentru un furnizor de roaming care oferă tarife mai mici fără a trebui să cumpere o nouă cartelă SIM, transmite Agerpres.

Pachetul legislativ propune şi desfiinţarea tarifelor majorate pentru apelurile internaţionale efectuate în interiorul Europei. Conform propunerii CE, companiile nu ar mai putea percepe pentru un apel efectuat într-o reţea fixă din interiorul UE un tarif mai mare decât pentru un apel naţional interurban. Tariful pentru apelurile efectuate într-o reţea mobilă din interiorul UE nu ar putea depăşi 0,19 euro pe minut, plus TVA.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.