Marți, 08 Octombrie 2013 05:39

Transalpina, un proiect marca IRIMAT CONS

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nu doar cea mai înaltă şosea din România, ci un drum care, pe lungimea celor aproape 150 de kilometri, oferă un spectacol de-ţi taie răsuflarea, Transalpina, o minunăţie care a dat peste cap orice aşteptări într-o ţară cu grave probleme de infrastructură, a fost gândită, kilometru cu kilometru, de mintea unui prahovean. Şoseaua, renumită deja în ţară şi peste hotare la numai trei ani de la inaugurare, are la bază un proiect realizat de echipa IRIMAT CONS, sub coordonarea lui Florin Goruneanu.

Cei aproape 150 de kilometri care străbat de-a dreptul Parângul, de la Târgu Jiu la Sebeş - odinioară Poteca Dracului folosită de păstorii din Mărginimea Sibiului pentru a traversa cu turmele către Ţara Românească -  s-au transformat, în numai câţiva ani, în cea mai spectaculoasă şosea din România. Totul a început în 2008, cu o idee care a început să prindă contur după ce o echipă de prahoveni a proiectat, sub sigla IRIMAT CONS, ceea ce a ajuns, astăzi, cea mai înaltă şosea din România. „Am participat la o licitaţie, împreună cu constructorul, şi am câştigat” începe Florin Goruneanu, pe scurt, istoria a ceea ce avea să devină un reper în infrastructura românească. Dar administratorul firmei IRIMAT CONS recunoaşte că a fost încântat de provocare. „A fost ambiţia noastră de a demonstra că putem să realizăm proiecte spectaculoase, pentru că vorbim despre drumul românesc la cota cea mai înaltă, trecând pe la 2.145 m în pasul Urdele”, recunoaşte acesta.

Despre cât este spectaculoasă, acum, călătoria prin Parâng, din Oltenia în Ardeal, se poate vorbi mult şi bine. Dar cei care au auzit de ea sau, mai bine, au avut ori vor avea prilejul să străbată Transalpina ar trebui să ştie că proiectul în sine, care a presupus transformarea a aproape 90 de kilometri de drum pietruit într-un standard pentru infrastructura din ţara noastră şi nu numai, a însemnat, într-adevăr, o imensă provocare. „Fiind un drum de munte are foarte multe serpentine şi curbe în «ac de păr», cum le spunem noi, adică acele serpentine foarte strânse. Iar ca elemente tehnice deosebite au fost lucrările de consolidare şi stabilizare a versanţilor, din cauza diferenţelor de nivel. În plus, înainte de staţiunea turistică Rânca era o zonă care se înzăpezea mereu, unde vântul forma tot timpul troiene. Am fost nevoiţi să redefinim traseul pe creastă, pentru a evita formarea dopurilor de zăpadă”, explică administratorul firmei IRIMAT CONS.

Transalpina înseamnă, aşadar, mai mult decât un accesoriu tehnic la spectacolul naturii. Transalpina există datorită viziunii unor proiectanţi prahoveni. Vorbim despre 142 de kilometri de drum pe două benzi, cu lăţime între 8 şi 10 metri, 50 de poduri şi câteva sute de podeţe şi amenajări hidrotehnice deosebite, pornit de la poalele Parângului, de lângă Târgu Jiu, care duce peste munţi, până la Sebeş, asigurând, pe traseu, şanse nelimitate de dezvoltare pentru localităţi care, până mai ieri, în ciuda amplasării într-un colţ de Rai riscau să dispară în lipsa căilor decente de acces. Acum vorbim, însă, despre ceva mai mult decât o şosea, referindu-ne, iată, la soluţia dată de proiectanţii prahoveni care au transformat drumul în sine în obiectiv turisitic.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.