Marți, 08 Octombrie 2013 15:32

Vosganian: Victor Ponta nu s-a simțit niciodată în largul lui cu mine în preajmă

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul demisionar al Economiei, Varujan Vosganian, a susținut, marți, că a demisionat din funcție pentru a nu complica și mai mult "situația complicată' în care se află Guvernul. "Am explicat că nu vreau să complic situația unui Guvern care și așa este într-o situație complicată. Ca să nu existe niciun risc de imagine și pentru că eu nu pot să risc în numele poporului român, am ales această variantă. Sigur că, hai s-o recunoaștem, Victor Ponta nu s-a simțit niciodată în largul lui cu mine în preajmă. Așa că demisia mea rezolvă și alte probleme colaterale, care nu sunt ale mele', a punctat Vosganian.

Când i s-a cerut să detalieze această declarație, ministrul demisionar al Economiei a răspuns: "Ar însemna să duc discuția prea departe și vă mărturisesc că, atunci când se petrec anumite situații, stări, percepții, senzații între doi oameni, nu este bine ca vreunul din ei să facă public exact ce s-a întâmplat fără acordul celuilalt".

"Însă, dacă îmi voi scrie memoriile, într-o bună zi, o să aflați de ce", a subliniat el.

În continuare, Varujan Vosganian a explicat de ce Guvernul se află într-o situație complicată.

"Până nu primesc confirmarea demisiei mele, eu sunt încă ministru în acest Guvern. Guvernul este într-o situație complicată pentru că are de abordat probleme foarte complicate, unele controversate în opinia publică și chiar într-o dezbatere plină de controverse în Parlament. De asemenea, faptul că investițiile au o evoluție foarte modestă, ca să nu spun involuție, și consumul este încă redus și poate inhiba dezvoltarea pe termen lung a economiei românești sunt teme care complică situația Guvernului', a spus el.

La întrebarea dacă poziția lui Crin Antonescu a fost mai apropiată de cea a lui Ponta în ceea ce îl privește, Vosganian a precizat că a fost o discuție privată și s-a făcut public doar ceea ce s-a convenit de comun acord.

"A fost o discuție atât de privată, încât nu chiar am vorbit în șoaptă, dar niciunul dintre noi, după aceea, nu a făcut public decât ceea ce am convenit împreună. De aceea, față de ceea ce am spus eu, Victor Ponta și Crin Antonescu — și observați că declarațiile noastre au fost foarte asemănătoare — vă rog să îmi permiteți să nu adaug nimic", le-a spus Varujan Vosganian jurnaliștilor.

În ceea ce-l privește pe Liviu Dragnea, trimis în judecată, alături de alte 74 de persoane, în dosarul privind fraudarea referendumului organizat anul trecut pentru demiterea președintelui Traian Băsescu, Varujan Vosganian a spus că își manifestă "compasiunea" pentru situația în care se află acesta.

"Am avut o colaborare foarte bună cu Dragnea, între noi este un sentiment de prietenie. Îmi manifest compasiunea pentru situația în care este Dragnea', a mai spus ministrul demisionar, adăugând că în cazul acestuia trebuie așteptat răspunsul justiției.

Vosganian a anunțat luni seară că va demisiona din funcția de ministru al Economiei.

El a precizat că și-a depus demisia la registratura Guvernului în cursul zilei de marți.

"Am trimis demisia mea, care cuprinde un rând și jumătate, astăzi (marți — n.r.) a fost înscrisă la registratură', a precizat oficialul.

Când i s-a spus că demisia sa nu a fost încă semnată de premier, el a comentat: "În felul în care am scris-o, nu aștept nicio confirmare'.

Sursa: agerpres.ro

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.