Vineri, 14 August 2015 05:52

Conturile românilor, în pericol. Un virus special creat pentru a ataca piața bancară românească este în atenția SRI

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

IBM a descoperit o versiune de malware Tinba v3 configurată pentru a ataca exclusiv 12 bănci din România, iar un expert în cyber intelligence al companiei americane recomandă instituţiilor de credit să-şi informeze clienţii şi să colaboreze cât mai bine cu furnizorii de securitate antifraudă. Noul program are potenţialul de a deveni cel mai prolific troian care atacă bănci în România.

Virusul Tinba v3 se află în atenţia SRI, a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Sorin Sava, însă virusul nu a făcut până în prezent victime. "SRI are în atenţie şi riscul potenţial ca sistemul bancar din România să fie ţinta unor atacuri cibernetice derulate prin intermediul aplicaţiei menţionate, cunoscută sub denumirea de Tinba v3. Este o aplicaţie maliţioasă, activă din 2012, care vizează în special clienţii băncilor. Versiunea acesta este prima din generaţia din Tinba care este adaptată pieţei bancare româneşti. Din investigaţiile noastre, până în prezent nu s-a confirmat existenţa unor victime în ţara noastră", a declarat purtătorul de cuvânt al SRI, care a adăugat că această aplicaţie se afla în atenţia Serviciului încă de la data apariţiei.

SRI precizează că România reprezintă o ţintă a atacurilor cibernetice din partea entităţilor ostile, atât actori statali, cât şi nonstatali, fapt confirmat de "miile de alerte zilnice" recepţionate. Numaai în intervalul 12-13 august au fost peste 38.000 de atacuri cibernetice, (...) materializate în urma recepţionării unor mesaje e-mail cu ataşamente maliţioase de tip ransomware.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.