Luni, 04 Februarie 2013 08:04

Seminar de cooperare româno-italiană la Ploieşti

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Camera de Comerţ şi Industrie Prahova a organizat săptămâna trecută, la Ploieşti, workshop-ul cu tema „Sinergie territorială, antreprenorială şi fonduri comunitare”.  În deschidere au luat cuvântul Varujan Vosganian, Ministrul Economiei, şi Guglielmo Frinzi, Preşedintele Camerei de Comerţ Italiană pentru România.

Temele de discuţii au fost axate pe fondurile structurale şi finanţarea structurată. Comunitatea economică şi antreprenorială din judeţul Prahova a fost informată asupra oportunităţilor de afaceri prin accesarea de programe europene şi folosirea tehnicilor şi know-how-ului rezultate din experienţe de succes la nivel internaţional.

Ministrul Econimiei a informat oamenii de afaceri prahoveni şi italieni asupra problemelor importante din economia românească. „Un rol important îl au investitorii străini şi în această privinţă stabilitatea legislativă este fundamentală. Dacă un investitor îşi face un plan de afaceri, el trebuie respectat. Orice modificare legislativă importantă, trebuie însoţită de un dialog cu investitorii”, a precizat Varujan Vosganian, dând câteva exemple concrete din dialogurile cu investitori în domeniul energiilor regenerabile. 

Guglielmo Frinzi  a ţinut un discurs în limba natală şi a salutat comunitatea de afaceri din judeţul Prahova . „Italia are o experienţă importantă în domeniul fondurilor structurale, iar capacitatea antreprenorială  a românilor în Italia a crescut considerabil. Ştiu că în aceste zile se discută posibilitatea funcţionării unei camere bilaterale româno-italiene, importantă în special în privinţa domeniului forţei de muncă în Italia. E un proiect sprijinit de comunităţile de afaceri şi sper că se va finaliza cât mai repede”, a declarat  Preşedintele Camerei de Comerţ Italiană pentru România.

În cadrul semniarului a fost prezentată societatea italiană Heva Management, companie care oferă servicii de consultanţă, management şi design, gestiune intervenţii, proiecte integrate şi altele.

Sunt peste 30.000 companii ale oamenilor de afaceri italieni în România, iar în Italia sunt peste 50.000 de firme româneşti, a remarcat Vosganian.

Roxana  Manolache

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.