Joi, 07 Februarie 2013 00:37

Oamenii de afaceri prahoveni, în dialog cu ambasadorul Turciei

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ieri, la Camera de Comerţ şi Industrie Prahova a avut loc o întâlnire a comunităţii de afaceri din Prahova cu Excelenţa Sa Ömür Şölendil, Ambasadorul al Turciei la Bucureşti. Acesta a fost însoţit de Ömer Süsli, preşedinte al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci (TIAD) şi de ataşatul comercial al Ambasadei, Bahadir Necat.

“Avem relaţii excelente cu România, în mod special cu judeţul Prahova şi promit că aceasta nu va fi ultima mea vizită aici”, a precizat amabasadorul turc în faţa oamenilor de afaceri prahoveni. Ambasada Turciei încurajează afacerile în ambele direcţii, ale firmelor româneşti în Turcia şi ale companiilor turceşti în România. Protocolul de parteneriat strategic între cele două ţări a fost semnat în 2011 şi există intenţia de a ridica nivelul comerţului bilateral la peste 10 miliarde de dolari. “Ne-am îmbunătăţit relaţiile la nivel strategic şi dorim să le dezvoltăm în continuare în toate domeniile: cultural, politic, economic, comercial, social”, a declarat Ömür Şölendil.

Preşedintele CCIPH, Aurelian Gogulescu a ţinut să amintească de un prim parteneriat româno-turc important, creat pentru realizarea parcului industrial de la Vălenii de Munte, care a avut ca model parcul industrial din Istanbul. De atunci, numărul firmelor turceşti a crescut considerabil. “La ora actuală, peste 450 de firme sunt cu capital turcesc, ceea ce situează Turcia pe locul doi din punct de vedere al investiţiilor în Prahova. Ne dorim mult ca această vizită să încurajeze investiţiile turceşti, dar şi ca oamenii de afaceri de aici să investească în Turcia”, a menţionat afirmat Gogulescu.

Camera de comerţ prahoveană are semnate două acorduri de colaborare cu camerele de comerţ din Istanbul şi Izmir, pe care intenţionează să le reînnoiască. “Încă de anul trecut avem dorinţa unei înfrăţiri între oraşele Ploieşti şi Izmir, pe care am discutat-o acum şi cu domnul primar al Ploieştiului, pentru că acest lucru ne-ar apropia şi mai mult”, a spous Aurelian Gogulescu.

La rândul lor, reprezentanţii companiilor prezente şi-au prezentat activitatea în faţa delegaţiei ambasadei şi au punctat zonele de interes în ce priveşte colaborările cu firme turceşti. Au participat companii româneşti, turceşti şi italiene din diverse domenii de activitate, precum construcţii, industria petrolului, logistică, morărit şi panificaţie, energie, bănci, turism.

Întâlnirea a fost considerată de bun augur de ambele părţi şi a generat noi contacte între oamenii de afaceri pentru viitoare colaborări între cele două ţări.


Roxana Manolache

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.