Miercuri, 13 Iunie 2018 15:20

Furnizorul de electricitate nu mai are dreptul de a denunţa unilateral contractul cu clientul

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Noua lege a energiei interzice furnizorului de electricitate să denunţe unilateral contractele cu clienţii, potrivit proiectului actului normativ ca va fi trimis la vot în Plenul Camerei Deputaţilor. Contractul poate fi reziliat de furnizor, în caz de furt sau neplată a facturilor, însă clienţii au însă dreptul, prin lege, de a denunţa unilateral contractele, în termen de 21 de zile, fără explicaţii, scrie e-nergia.ro.

“Furnizorul nu are dreptul de a denunța unilateral contractele de furnizare de energie electrică încheiate cu clienții finali” scrie în forma finală a proiectului de lege pentru modificarea şi completarea legii 123/2013, a energiei electrice şi gazelor naturale, care va intra la vot final în Camera Deputaţilor.

Prevederea a fost introdusă de parlamentarii din Comisia de Industrii şi Servicii și urmărește să le, ofere protecţie suplimentară clienţilor, în cazul în care aceştia s-ar confrunta cu o creştere a tarifelor.

"În practica ANRE au existat cazuri sesizate la ANRE când furnizorii au notificat clienții privind creșterea prețului din contract ( chiar daca a fost negociat un preț fix pentru o perioadă determinată, ex. instituțiile publice care și-au achiziționat energie utilizând procedura de licitație publică, cu preț fix) și ulterior în situația neacceptării acestuia de către client, furnizorul a denunțat unilateral contractul cu respectivii clienți. Mai mult, după denunțare clienții s-au aflat în situația de a nu avea asigurată energia din nici o sursă, până la încheierea unui alt contract și au solicitat furnizor de ultimă instanță, care a fost chiar vechiul furnizor”, se argumentează în expunerea de motive.

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.