Marți, 26 Iunie 2018 13:28

E oficial: Tinerii fără venituri vor putea cere credit fără dobândă de până la 40.000 de lei

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tinerii români care nu au un loc de muncă stabil sau care sunt în perioada studiilor se vor putea bucura de credite fără dobândă de până la câteva zeci de mii de lei. Măsura se regăsește într-o ordonanță de urgență publicată recent în Monitorul Oficial. Garanția statului va fi de 80% și acordată prin Fondul Național de Garantare a creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii, iar dobânda va fi subvenționată de către stat.

Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 50/2018 privind implementarea programului guvernamental „INVESTEȘTE ÎN TINE” a fost publicată de curând în Monitorul Oficial și se aplică din momentul publicării, notează site-ul avocatnet.ro. Potrivit acesteia, tinerii cu vârsta de până la 26 de ani și fără venituri vor putea solicita credite fără dobândă de până la 40.000 de lei. Programul se va adresa tinerilor fără un loc de muncă sau care sunt încă în perioada studiilor. Creditul este destinat acoperirii nevoilor tinerilor, și anume a cheltuielilor legate de educație, sănătate, cultură, sport și altele.

Durata creditului ce va putea fi contractat de către tinerii de până la 26 de ani va fi de maximum zece ani, inclusiv perioada de grație de maximum cinci ani, mai notează sursa citată.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.