Duminică, 02 Decembrie 2018 10:52

Regio Călători introduce trenuri din Franţa pe ruta Bucureşti - Ploieşti - Braşov | FOTO

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Regio Călători, cel mai mare operator feroviar privat din România, va introduce începând cu 9 decembrie trenuri cumpărate din Franţa pe ruta Bucureşti - Braşov, potrivit site-ului economica.net, care vitează reprezentanţi ai Asociaţiei Metrou Uşor.

Primele două rame au efectuat probe de parcurs joi, între Brașov și Câmpina, iar zilele următoare vor continua probele până la București, a precizat Andrei Andras, membru al Asociaţiei Metrou Uşor, care a postat imagini cu trenurile cumpărate din Franţa. Potrivit acestuia, din 9 decembrie compania va începe operarea a două perechi de trenuri între Brașov și București, iar în sezonul estival le va introduce pe ruta Brașov - Mangalia.

Trenurile SNCF Class X 72500 reprezintă o serie de automotoare diesel produse de Alstom pentru operatorul național francez în perioada 1997-2002. Ele erau folosite pentru transport expres regional (TER), în special în zonele din sudul şi vestul Parisului şi pe coasta sudică, informează economica.net. Trenurile au fost fabricate să atingă o viteză maximă de 160 km/h și se pot cupla. Modelul adus în România are trei vagoane, cu o capacitate de 228 de locuri, şi a fost produs în 15 exemplare.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.