Miercuri, 06 Martie 2019 15:09

Unilever începe implementarea angajamentelor asumate pentru a putea prelua Betty Ice. Compania, pusă să-și retragă vitrinele frigorifice din sute de locații

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Unilever face primul pas în implementarea angajamentelor asumate faţă de Consiliul Concurenţei pentru a putea prelua Betty Ice şi face publică lista locaţiilor din care companiile îşi vor retrage vitrinele frigorifice, a anunțat autoritatea de concurență. Lista poate fi consultată aici.

Anul trecut, Autoritatea de Concurenţă a autorizat cu condiţii preluarea Betty Ice de către Unilever South Central Europe SA.

"În cadrul analizei efecutate de Consiliul Concurenţei, au rezultat anumite îngrijorări concurenţiale legate de compatibilitatea operaţiunii de concentrare economică cu un mediu concurenţial normal pe piața națională a producției și comercializă rii înghețatei impuls, din cadrul segmentului de comerț tradițional. Pentru a înlătura îngrijorările Autorităţii de Concurenţă, Unilever s-a angajat să retragă un număr de vitrine frigorifice amplasate în spaţiile partenerilor Unilever sau Betty Ice din segmentul comerţului tradiţional. În acest fel, concurenţii vor avea posibilitatea de a-şi amplasa propriile vitrine frigorifice în locaţiile respective, iar rezultatul acestor demersuri va fi reducerea cotei de piaţă combinată a Unilever şi Betty Ice", au explicat reprezentanții Consiliului Concurenței.

Grupul Unilever îşi desfăşoară activitatea în industria bunurilor de consum, furnizând bunuri din toate segmentele de produse alimentare, produse pentru casă și produse de îngrijire personală.

Compania are o platformă și la Ploiești, unde funcționează două fabrici, una de detergenți și una de produse alimentare (margarină, condimente universale, supe și muștaruri).

Activitatea principală desfășurată de Betty Ice constă în producția și distribuția de înghețată industrială şi distribuția produselor alimentare congelate (fructe, legume, carne, pește și foietaj congelat).

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.