Joi, 07 Martie 2019 08:35

Amenzi de peste 300.000 de lei aplicate de ITM Prahova, în luna februarie. Inspectorii anunță că încep controalele pe șantierele din județ

Scris de  Telegrama
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a desfăşurat, în luna februarie 2019, acţiuni de control în domeniul relaţiilor de muncă şi securităţii şi sănătăţii în muncă, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 329.000 de lei. "În domeniul relaţiilor de muncă, s-au efectuat 238 de controale, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 329.000 de lei. Totodată, inspectorii de muncă au identificat 59 de persoane care prestau muncă nedeclarată. Pentru munca nedeclarată, inspectorii de muncă au aplicat amenzi în valoare de 300.000 de lei.  În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 110 controale şi 102 angajatori au fost sancţionaţi contravenţional. S-au aplicat amenzi în valoare de 29.000 de lei", a anunțat ITM Prahova, în bilanțul pe luna trecută.

Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă vor intensifica, în perioada următoare, acțiunile de control, în special în domeniul construcţiilor, cum sunt șantierele și activitățile conexe în construcții. "Atenționăm companiile cu profil în construcții să se asigure de deplina legalitate a activităților pe care le desfăşoară, prin întocmirea contractelor  individuale  de muncă, dar şi prin respectarea normelor de securitate și sănătate în muncă și instruirea personalului", au transmis inspectorii ITM Prahova.

 

 

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.