Miercuri, 20 Martie 2019 12:35

Universitatea „Dunărea de Jos” a cumpărat o mașină electrică

Scris de 
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Maşina electrică a fost achiziționată la finalul anului trecut, iar cumpărătorul, în cazul acesta Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, a beneficiat de ecobonusul acordat prin programul „Rabla”. Achiziționarea automobilului electric face parte din măsurile pe care școala le ia pentru scăderea cheltuielilor cu carburanții. 
Reprezentanţii universităţii gălăţene spun că îşi propun să schimbe tot parcul auto dacă maşina electrică va avea succes. Maşina este folosită începând din acest an în Galaţi şi în oraşele apropiate.
„Suntem prima universitate din România care a implementat acest program, este un proiect pilot de eficientizare a consumului de energie şi de carburant. Maşina electrică a intrat în uz anul acesta,
dacă vom avea cheltuieli reduse vom încerca să schimbăm tot parcul auto al Universităţii. Maşina merge doar prin oraş şi în oraşele apropiate, atât cât ne permite autonomia. Nu sunt multe staţii de
încărcare, noi am montat una în campusul universitar, poate fi folosită de profesori şi studenţi”, a declarat Cezar Bichescu, şeful Direcţiei Economice de la Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi, pentru MEDIAFAX.
„Ca economie în trafic, e foarte bună. Nu poluează nici fonic, nici cu noxe. E foarte agilă. Sunt mândru că pot conduce aşa ceva”, a declara și şoferul maşinii electrice, Gheorghe Filimon.
Reprezentanţii universităţii gălăţene susțin că au mai multe proiecte şi anunţă că vor să devină independenţi din punct de vedere energetic prin montarea unor sisteme moderne de transport şi producere ale energiei electrice.

   

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.